Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.
Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.
Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).
Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på marokkansk kylling
Ingredienser
- 150 gram fuldkorns couscous
- 1 dåse kikærter
- 4 stk. kyllingebryst filet
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld stødt spidskommen
- 1 teskefuld kyllingkrydderi el. lignende
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- persille bredbladet
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
- Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
- Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
- Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
- Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
- Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
- Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
- Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.
Næringsindhold
Tips
Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.
Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.
Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.
Se også mine opskrifter på:
Olivia
Hej 🙂
Jeg står egentlig og vil lave retten med det samme, men jeg er løbet tør for couscous, mon jeg kan erstatte med perlespelt i stedet?
Glade madhilsner
Olivia 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Olivia
Det kan du godt, men vær opmærksom på, at tilberedningstiden er længere for perlespelt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Aamna Akram Anwar
Kedelig i smagen.. Mangler desværre oplevelsen af Marokko
Tina
Hvad indeholder kyllingekrydderi?…
Syntes ikke jeg har lyst til at gå i supermarked for at “lede efter det”… går ikke ud fra det er et specielt Marokansk krydderi 😉
Mange hilsner Tina🙃
Kristina
Lækker opskrift som helt sikkert kan anbefales. Har allerede lavet den to gange. Dog vil jeg tilføje at kyllingen ikke var klar begge gange efter 20 minutter, nærmere 30 minutter.