Her får du min opskrift på indonesisk kylling, der laves i et fad og steges 20 minutter i ovnen. Med grøntsager, karry og mangochutney.
Indonesisk kylling er en skøn ret med kylling og grøntsager, der steges i et fad og blot skal have 20 minutter i ovnen.
Det gode ved retten er, at du kan bruge min grundopskrift her, eller tilføje forskellige slags ingredienser til den.
Du kan blandt andet skære en banan eller to i skiver, og komme den i fadet.
Sambal oelek kan erstattes med lidt chili, du kan skrue op eller ned for mængden af mangochutney, afhængig af hvor glad du er for den.
Den almindelige gule karry kan erstattes med en rød karry, der købes på glas. Men vær opmærksom på, at den røde karry er noget stærkere!
Mængden af porrer og gulerødder kan du selvfølgelig også variere som du synes, men jeg synes mængden i opskriften er meget passende.
Endelig kan du skifte fløden ud med en madlavningsfløde, der selvfølgelig tykner lidt mere, og i øvrigt indeholder mindre fedt end piskefløde.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på indonesisk kylling
Ingredienser
- 600 gram kyllingebrystfilet
- 2 porrer
- 3 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 5 deciliter fløde
- 3 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde mangochutney
- 1 teskefuld sambal oelek
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en bradepande eller ildfast fad frem. Snit gulerødder og porrer i tynde og skrå skiver, og fordel dem i fadet.
- Hvidløg snittes i tynde skiver, mens peberfrugten skæres i mindre tern. Kommes i fadet.
- Kyllingefileterne skæres i strimler på langs, så de er cirka en centimeter tykke. Brun kyllingestrimlerne ved høj varme så de får farve, og krydr med salt og peber. Læg dem i fadet.
- Kog hurtigt panden af med fløde, karry, mangochutney og sambal oelek, og hæld det over kylling og grøntsager.
- Smag gerne til med lidt salt og peber.
- Stil dit fad med indonesisk kylling ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
Indonesisk kylling serveres med kogte ris og et stykke hjemmebagt brød af min nem dej.
Undrer du dig også: Hvad er sambal oelek? Få svaret i linket.
Se også mine opskrifter på:
Susan Mosevrå Jensen
Indonesisk kylling i fad er en super ret. Jeg har serveret den for gæster i alle aldre, og alle synes vældig god om den. Det er også en stor fordel, at alt kan forberedes på forhånd. Tak for opskriften