Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
Fransk kylling er en utrolig dejlig ret, som sagtens blive din næste livret.
Her lavet med en fransk kylling (surprise, surprise), men du kan naturligvis også anvende en helt almindelig kylling. Du får sammen gode resultat.
Kyllingen parteres, hvorefter den steges i ovnen på en bund af blandt andet tomater og hvidløg.
Jeg har brugt en dåse cherrytomater, men du kan også anvende flåede tomater, der skæres i mindre stykker.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på fransk kylling
Fransk kylling i fad med tomat, hvidløg og rosmarin
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Jo, denne ret skal laves ved høj varme, så det er ikke en skrivefejl.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem, og hæld cherrytomater med indhold i dåsen, og fyld dåsen med vand, som også kommes i. Smuldr en bouillonterning i.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og kommes ved. Rosmarinbladene pilles af og lægges i fadet.
- Skær den hele kylling ud i henholdsvis overlår og underlår, og del hvert stykke brystkød i halve. Så du ialt har otte stykker kylling.
- Læg kyllingestykkerne i fadet med skindsiden nedad. Krydr med en smule salt og peber, og læg en lille skive smør på hvert stykke.
- Stil fadet ind i ovnen, og steg det i cirka 20 minutter.
- Tag fadet ud og vend kyllingestykkerne om. Krydr igen med lidt salt og peber, og læg igen en lille skive smør på hvert stykke kylling.
- Stil fadet med fransk kylling tilbage i ovnen og giv den yderligere cirka 25 minutter. Undervejs skal du øse skyen op over kyllingestykkerne - og gør det gerne mindst hvert femte minut.
Tips
Fransk kylling serveres straks, og du nyde den i selskab med råstegte kartofler eller kogte ris.
Ja, en mos med kartofler er også lækkert til.
Her kan du finde en passende salat til din kylling.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her