Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Råstegte kartofler er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de er nemme at lave.
Om råstegte kartofler
Det vigtige er, at du vasker stivelsen ud af kartoflerne, så bliver dine råstegte kartofler mere sprøde.
Du kan anrette kartoflerne som de er, men du kan også til sidst blande dem med en håndfuld friskhakket purløg. Det smager fantastisk.
Og prøv at servere kartoflerne til sprødstegt torsk eller anden fisk. Det passer de nemlig fremragende til. Eller til en langtidsstegt culottesteg.
Mængden herunder er til hver person - men du kan selvfølgelig bare gange opskriften op til den mængde du skal bruge.
Opskrift på råstegte kartofler
Ingredienser
- 200 gram kartofler skåret i mindre stykker
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 2 spiseskefulde smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i mindre stykker. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte. Kartofler til råstegte kartofler behøver du ikke skrælle, men sørg for de bliver vasket grundigt.
- Kom kartoffelternene op i en skål, og fyld den med koldt vand. Her skal kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne stivelsen.
- Rør så godt rundt i skålen, hæld vandet ud - og læg kartoffelternene til tørring på et rent viskestykke. Det er vigtigt kartoflerne er helt tørre inden stegning på panden!
- Varm en pande op, og kom smør og olivenolie på. Lad det smelte, og hæld så forsigtigt kartoflerne på. Brun først kartoflerne ved en god varme, hvorefter du skruer ned for varmen, så de ikke bliver sorte.
- Nu skal de steges ved middel varme i cirka 20 minutter, så de bliver gyldne og møre. Vend dem forsigtig rundt et par gange undervejs.
- Til sidst krydrer du med groft salt (eller flagesalt) og friskkværnet peber. Serveres straks.
Næringsindhold
Tips
Hvis du vil gøre de råstegte kartofler endnu mere lækre, kan du tilsætte lidt tørret timian eller rosmarin under stegningen. Det giver kartoflerne en god smag.
Saltet skal du vente med til sidst, hvor kartoflerne saltes lige inden servering.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
God opskrift på råstegte kartofler men du bruger for lidt smør. Kom mere smør ved da det gir en go smag????
Venligst Ib
Punkt 2 er noget værre sludder. 15 minutter i vand er sikkert fint, MEN kartofler består næsten eksklusivt af stivelse, så hvis man vil 'vaske stivelsen væk' skal man lade være med at spise kartofler.