Smørristede kartofler er lækre og små kartofler, der steges i smør på panden. Kartoflerne forkoges og vendes med persille inden servering.
Smørristede kartofler er gode som tilbehør til mange retter, og så er de utrolig nemme at lave.
Jeg plejer at forkoge kartoflerne, hvor de steges færdige i smør på en varm pande. Simpelt og godt.
Du skal bruge små og nemme kartofler til opskriften, og det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne.
Opskriften på kartofler med smør er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på smørristede kartofler
Smørristede kartofler - små kartofler stegt i smør på pande
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små og med skræl
- 50 gram smør
- salt
- 1 potte persille - hakket
Sådan gør du
- Skrub de små kartofler grundigt og kom dem i en lille gryde. Hæld vand ved så kartoflerne netop er dækket af vand. Tilsæt lidt salt.
- Kog nu kartoflerne i ca. 10 minutter, så de er næsten møre, men stadig med lidt bid. Prik i dem med en gaffel eller strikkepind.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe lidt af.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom smør på. Lad smørret bruse næsten af.
- Læg så de kogte kartofler på panden, og nu skal de smørristede kartofler så steges i ca. 10 minutter.
- Vend kartoflerne rundt undervejs, og skru eventuelt lidt ned for varmen, hvis de bliver for stegte.
- Når kartoflerne er ved at være klar, vendes hakket persille sammen med smørkartoflerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De smørristede kartofler serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til en god bøf, culottesteg og meget andet godt.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: