Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
De lækre og knuste kartofler med hvidløgssmør smager himmelsk godt, og så er de nemme at lave.
Kartoflerne forkoges, knuses og bages færdige i ovnen.
Knuste kartofler passer perfekt som tilbehør til blandt andet bøffer, koteletter og den slags kød.
Opskriften beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på knuste kartofler
Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- De små kartofler vaskes og kommes i en gryde. Hæld vand ved, så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en spiseskefuld salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, hvilket typisk tager omkring 15 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem lige dampe af.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør æltes sammen med presset hvidløgsfed, finthakket persille og saften fra en citron. Ælt det bare sammen med hænderne.
- Kom kartoflerne i et ildfast fad og tryk dem ganske let ud med bagsiden af en ske.
- Fordel hvidløgssmørret over dem. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- De knuste kartofler med hvidløgssmør bages nu ca. 30 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Tips
Ved servering kan du med fordel lige drysse de knuste kartofler med lidt friskhakket persille.
Her har jeg anvendt små kartofler, som ikke skal skrælles før brug.
Du kan også bruge større kartofler eller bagekartofler, som så skæres ud i mindre stykker inden kogning.
Se også mine kartoffelopskrifter på:
Kom med din kommentar her