• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kylling - fakta og nemme opskrifter på kyllingeretter

Kylling - fakta og nemme opskrifter på kyllingeretter

Billede med kylling.
Del gerne:
124
SHARES
FacebookMessenger124PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juni 2025 - Udgivet: 20. april 2025

Her er fakta og de bedste opskrifter med kylling. Lækre og nemme kyllingeretter til hverdag og fest med hel kylling, kyllingebryst og anden inspiration.

Kylling er blandt det mest populære aftensmad i de danske køkkener, og her får du både fakta og de bedste opskrifter på skønne kyllingeretter.

Vi steger, koger og griller kyllinger i millionvis hvert år herhjemme, og her kan du blive lidt klogere på maden.

Blandt andet kylling i karry og grydestegt kylling er blandt de mest populære danske retter, og det er da også mad med skøn smag for hele familien.

Indhold
  • Her er fakta og de bedste opskrifter med kylling. Lækre og nemme kyllingeretter til hverdag og fest med hel kylling, kyllingebryst og anden inspiration.
  • Hvad er kylling?
  • Sundhedsfordele
  • Anvendelse i mad
  • Tips til tilberedning
  • Opbevaring
  • Sjove fakta
  • Opskrifter med kylling
  • Kylling i ovn
  • Kylling i karry
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Kylling i estragonsauce
  • Kyllingebryst i ovn
  • Kylling bourguignon - nem opskrift
  • Kyllingelår i ovn
  • Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
  • Grydestegt kylling fra mormor
  • Glaseret kylling - lækker opskrift
  • Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
  • Indbagt kylling - Opskrift på dybstegt kylling i tempuradej
  • General Tso's kylling
  • Verdens bedste millionkylling
  • Kylling cacciatore
  • Kyllingefrikadeller
  • Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift
  • Kylling stroganoff - nem opskrift
  • Pikant kylling
  • Kyllingefarsbrød - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer

Hvad er kylling?

  • Kylling er kød fra unge høns, typisk slagtet omkring 5–7 ugers alder.
  • Den er kendt for sin milde smag, møre tekstur og alsidighed i madlavning.
  • Både kyllingebryst, lår, vinger og inderfilet bruges flittigt i alt fra hverdagsretter til gourmetmad.

Sundhedsfordele

Kylling er et magert og næringsrigt valg:

  • Rig på protein, som er vigtigt for muskler og mæthed
  • Lavt fedtindhold – især kyllingebryst uden skind
  • Indeholder B-vitaminer (især B3 og B6), jern, fosfor og selen
  • God til både vægttab og opbygning af muskelmasse

Anvendelse i mad

Kylling kan tilberedes på utallige måder:

  • Stegt: Hel kylling i ovn, stegte kyllingelår eller fileter
  • Grillet: På spyd, som BBQ eller i salater
  • Kogt: Eks. i kyllingesuppe, karryretter eller pulled chicken
  • Pandestegt: I wok, pastaretter, wraps eller sandwich
  • Bagte retter: Som kylling i fad, lasagne eller gryderetter

Tips til tilberedning

  • Undgå udtørring: Brug marinade, eller steg skånsomt
  • Tjek kernetemperatur: 75 °C for sikkert kød
  • Skindet giver smag og sprødhed – men også mere fedt
  • Lader du kyllingen hvile før udskæring, holder den på saften

Opbevaring

  • Rå kylling bør opbevares koldt og bruges inden for 1–2 dage
  • Skal tilberedes grundigt – rå kylling kan indeholde bakterier som Campylobacter
  • Tilberedt kylling kan holde 3–4 dage i køleskab
  • Kan fryses i op til 9 måneder (rå) eller 2–3 måneder (tilberedt)

Sjove fakta

  • Kylling er det mest spiste kød i verden
  • Forskellige racer bruges til æg (æggekyllinger) og kød (slagtekyllinger)
  • En hel kylling består af ca. 65–70 % spiseligt kød
  • I mange kulturer er kylling symbol på sundhed og velstand.

Opskrifter med kylling

Så er du blevet klogere på kyllingen, og her får du 20 af de bedste opskrifter på lækre kyllingeretter.

Hvad er din yndlingsret med kylling? Del det gerne med os andre i kommentarfeltet længere nede.

Kylling i ovn

4.7 fra 264 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kylling i estragonsauce

4.7 fra 86 stemmer
Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling i estragonsauce

Kyllingebryst i ovn

4.8 fra 221 stemmer
Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingefilet i ovn

Kylling bourguignon - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
Gå til opskrift
billede med kylling bourguignon

Kyllingelår i ovn

4.8 fra 52 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår i ovn

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

4.8 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingesuppe

Grydestegt kylling fra mormor

4.7 fra 18 stemmer
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Gå til opskrift
Billede af grydestegt kylling.

Glaseret kylling - lækker opskrift

4.9 fra 21 stemmer
Her får du min opskrift på glaseret kylling. En nem fremgangsmåde, hvor kyllingefileter glaseres på panden. Kan serveres med nudelsalat.
Gå til opskrift
glaseret kylling

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

5 fra 1 stemme
Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Gå til opskrift
billede med Kongens kyllingeret.

Indbagt kylling - Opskrift på dybstegt kylling i tempuradej

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på indbagt kylling. Her får du lækre og sprøde stykker dybstegt kylling, der er vendt i en nem tempuradej.
Gå til opskrift
billede med indbagt kylling

General Tso's kylling

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på general Tso's kylling, der er en populær kinesisk og amerikanske ret med friteret kylling, ris og sur-sød sauce.
Gå til opskrift
billede med general tso's kylling

Verdens bedste millionkylling

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på millionkylling, der er en fantastisk hverdagsret med hakket kylling, en skøn sovs og masser af smag. Prøv den nu.
Gå til opskrift
billede med millionkylling i gryde

Kylling cacciatore

5 fra 2 stemmer
Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.
Gå til opskrift
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde

Kyllingefrikadeller

4.7 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller

Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift

4.9 fra 29 stemmer
Her får du en opskrift på lasagne med kylling og spinat. Lasagnen er både nem at lave og let i konsistensen. Den bedste kyllingelasagne.
Gå til opskrift
billederesultat for lasagne med kylling og spinat

Kylling stroganoff - nem opskrift

4.7 fra 50 stemmer
Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Gå til opskrift
kylling stroganoff

Pikant kylling

4.8 fra 62 stemmer
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Gå til opskrift
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

4.8 fra 37 stemmer
Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Gå til opskrift
kyllingefarsbrød

FAQ

Skal man skylle kylling inden tilberedning?

Nej, det skal man ikke. Det øger risikoen for spredning af bakterier (som eks. campylobacter og salmonella). Stegning dræber bakterierne – ikke vand.

Hvor længe kan kylling holde sig i køleskabet?

Rå kylling: 1–2 dage.
Tilberedt kylling: 3–4 dage.
Opbevar den tildækket og køleskabs-koldt (max 5 grader).

Kan man fryse kylling?

Ja, det kan du sagtens.
Rå kylling: op til 9 måneder
Tilberedt: op til 3 måneder
Tø op langsomt i køleskab – ikke på køkkenbordet.

Hvordan sikrer man saftigt kyllingebryst?

Bank brystet lidt fladt for jævn tykkelse. Steg kort tid ved middel varme. Lad hvile 5 min inden servering. Brug gerne marinade eller panering.

Er lyserød kylling farligt?

Ja, kylling må aldrig være lyserød i midten - især ikke tæt ved benet. Den skal være helt hvid eller gråhvid og saften skal være klar. Brug stegetermometer for at være helt sikker.

Hvad er forskellen på konventionel og økologisk kylling?

Økologisk: mere plads, adgang til udeareal, langsommere vækst.
Konventionel: hurtigere opdræt, typisk billigere.
Smagen kan variere - økologisk anses ofte som mere fast i konsistens og “kyllingesmag”.

Hvad med hygiejne og kylling?

Her er et par gode råd til at håndtere rå kylling i køkkenet:
Brug separate skærebrætter. Vask hænder, redskaber og overflader grundigt. Opbevar og tilbered korrekt for at undgå bakterier.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her