Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Retten er god som hurtig aftensmad, men den er faktisk også fremragende som lækker gæstemad.
Nederst er der forslag til tilbehør.
Opskrift på kylling i estragonsauce
Ingredienser
- 4 stk. kylling brystfilet
- paprika
- peberblanding
- salt
- 3 teskefulde sennep
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning høns
- 3 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 potte estragon
- salt og friskkværnet peber plus evt. en smule sukker
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
- Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
- Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
- Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
- Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
- Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.
Prøv med en af disse:
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Holgers rustikke kartoffelsalat
Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.
Se mere indhold her:
Skal kyllingestykkerne være gennemstegt inden de skæres i skiveer og lægges i fadet i 10 min?
Hvordan får jeg underteksten frem?