Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten ikke mere end 20 minutter at tilberede. God som gæstemad.
Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer. Nederst er der forslag til tilbehør.
Ingredienser til kylling i estragonsauce
4 stk. kylling brystfilet
Paprika
Peberblanding
Salt
3 teskefulde sennep
2 deciliter vand
1 bouillonterning (høns)
3 deciliter fløde
1 spiseskefuld hvidvinseddike
1 potte estragon
Salt, peber og en smule sukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
- Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
- Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
- Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
- Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
- Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.
Tilbehør
Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Holgers rustikke kartoffelsalat
Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Hvilken sennep bruger du til denne?
Og bliver retten for “krads” til børn på 1 og 3 år?😊
Hej Malene
Jeg bruger en almindelig sennep fra Bornholm, men der er sådan set frit valg.
Hvis ikke du tilsætter for meget sennep er retten rimelig mild, men jeg tror alligevel ikke jeg ville servere den til så små børn 🙂
Det er heller ikke alle børn, der er vilde med estragon 🙂
I samme genre er denne måske mere børnevenlig: https://madensverden.dk/kylling-i-floedesovs/
Alt det bedste
Holger