Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Retten er god som hurtig aftensmad, men den er faktisk også fremragende som lækker gæstemad.
Nederst er der forslag til tilbehør.
Se også de lækre madopskrifter på:
Opskrift på kylling i estragonsauce
Kylling i estragonsauce
Ingredienser
- 4 stk. kylling brystfilet
- paprika
- peberblanding
- salt
- 3 teskefulde sennep
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - høns
- 3 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 potte estragon
- salt og friskkværnet peber - plus evt. en smule sukker
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
- Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
- Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
- Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
- Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
- Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.
Prøv med en af disse:
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Holgers rustikke kartoffelsalat
Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.
Karen Marie Broberg
Smager SÅ dejligt og er nemt at lave
Søs Broberg
Smager fantastisk
Irma Schreiner
Superlækker ret
Janne
Kylling i estragon sauce er en virkelig velsmagende ret, som er super nem at lave.
Den er allerede blevet en af familiens yndlingsretter.
Margit Faarup
Kylling i estragonsauce er en lækker ret. Den vil jeg tilberede en anden gang. Behøver ikke være nervøs for, at smagen af estragon bliver for gennemtrængende, saucen kan tage en del.
Grażyna
Hej!
Jeg har tilmeldt mig din hjemmeside. og jeg modtager skønne danske opskrifter. Jeg er fra Polen. Jeg arbejdede i Danmark i mange år og spiste skønne tarteletter med asparges og kylling mange gange. De er meget velsmagende, lækre, både varme og kolde. Giv mig venligst opskriften på dejen til hjemmelavede tarteletter. Dem vil jeg gerne bage selv. Men siden med denne opskrift på hjemmelavede tarteletter reagerer ikke og åbner ikke.
Giv mig venligst opskriften.
Tak på forhånd.
Grażyna Filipowska
Karina
Denne ret er virkelig god og et kæmpe hit for hele familien!
Og så er det en nem hverdagsret.
Birthe Guldbrand Jensen
Hej
Kan denne ret laves og fryses inden den senere serveres til en fest menu ?
Marianne Sørensen
Hvordan får jeg underteksten frem?
Jolanda
Hvis du trykker på det (firkantede) tegn til venstre af "blomsten" så kommer der undertekster. Håber, du kan bruge det.
Vh Jolanda
Mette
Skal kyllingestykkerne være gennemstegt inden de skæres i skiveer og lægges i fadet i 10 min?
Birte
En dejlig opskrift. Lavede den for første gang til gæster og de kunne virkelig lide den. Er ikke sidste gang jeg serverer den.
Linda kronvold
Kan man bruge tørret esdragon?
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Jep - det kan du sagtens - og retten smager stadig godt 🙂
God arbejdslyst i køkkenet.
Alt det bedste
Holger
Dorte Gleie
Glæder mig til at prøve denne ret. I opskriften står der, at kødet skal skæres i skiver, inden de lægges i fadet. Det ser ikke ud til, at du gør det i videoen?
Holger Rørby Madsen
Hej Dorte
Tak for det, og det kan du roligt glæde dig til. Det er en dejlig ret.
I forhold til servering er det nemmeste at anrette kyllingfileterne i skiver - også selvom jeg ikke lige gør det i videoen her 🙂
Alt det bedste
Holger
Malene
Vores absolutte go-to ret, hvis vi skal have noget rigtig lækkert, som både børn og voksne spiser med velbehag.
Vi har også flere gange brugt det som gæstemad, men bagte selleri “pommes”, og alle roser det, og beder om opskrift.
Tak for en lækker opskrift.
Susanne Vestergaard
Super lækkert 🤩🤩. Det er blevet en af vores favoritter ☺️
Heidi
Min kæreste vil gerne have at jeg laver kylling med fransk kyllinge sauce og ris. Men jeg nægter at lave knorr pulver sauce. Men er denne tilsvarende knorrs franske kyllinge sauce (Cabaret sauce)
Vibeke Sørensen
Virkelig en lækker ret - nem at lave og smager himmelsk og tager sig flot ud, når den serveres. jeg lavede kartoffelpandekage til og det var en god kombination. En grøn salat ville ikke gøre retten ringere 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Mange tak - og det lyder godt. Det er også en af mine favoritter, når vi taler kylling 🙂
De bedste hilsner
Holger
Malene
Hvilken sennep bruger du til denne?
Og bliver retten for “krads” til børn på 1 og 3 år?😊
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Jeg bruger en almindelig sennep fra Bornholm, men der er sådan set frit valg.
Hvis ikke du tilsætter for meget sennep er retten rimelig mild, men jeg tror alligevel ikke jeg ville servere den til så små børn 🙂
Det er heller ikke alle børn, der er vilde med estragon 🙂
I samme genre er denne måske mere børnevenlig: https://madensverden.dk/kylling-i-floedesovs/
Alt det bedste
Holger