Løgsalat er en lækker salat med rødløg, hvor løgene koges nogle få minutter. Løgsalaten er med en skøn dressing, og passer perfekt som salat til kødretter.
Opskriften på løgsalat er beregnet som salat til fire personer. Du kan justere de enkelte ingredienser som du synes.
Ingredienser til løgsalat
2 store rødløg
1 pære
1 romaine salat
1 lille håndfuld valnøddekerner
Dressing
3 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde hyldeblomsteddike eller anden lys eddike
2 spiseskefulde honning
1 teskefuld sennep
Saften af en halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rødløg pilles og lægges i en gryde. Fyld op med vand så det netop dækker løgene. Kom en teskefuld salt i vandet, og kog løgene i cirka fem minutter. Rødløgene skal netop være møre og ikke mere end det. Tag dem op af vandet og lad dem køle lidt af.
- Pæren deles i kvarte, kernehuset fjernes og pæren snittes derefter i tynde skiver.
- Bræk romaine salat i mindre stykker og fordel den i et fad eller salatskål sammen med løg i skiver og pære.
- Knus valnøddekernerne let i hånden og drys dem over.
- Alle ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Eventuelt også lidt mere honning, afhængig af hvor sur eller sød du ønsker dressingen.
- Fordel dressingen over din løgsalat, og nu er den klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Løgsalat