Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.
Kylling i flødesovs er en nem og lækker ret, som du kan lave i ovnen.
Det er sådan set en perfekt kombination af kylling og flødekartofler, og det hele laves i samme fad.
Jeg synes man får det bedste resultat når kyllingekødet lige brunes af på panden, men man kan godt komme det rå kød i bunden af fadet. Efter en time i ovnen er der ingen problemer i forhold til råt kyllingekød.
Men som sagt gør det noget godt for smagen af bruge kødet inden.
Mængden af gulerødder og kartofler kan du jo også justere som du synes, men husk at slutte af med et lag kartofler, der dækker hele overfladen.
Og så er det vigtigt, at du snitter gulerødder og kartofler tyndt, så de kan nå at blive møre. Brug eventuelt et mandolinjern.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i flødesovs
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst
- 1 rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 3 gulerødder
- 400 gram kartofler
- 3 teskefulde paprika
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 2,5 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileter skæres i strimler, som brunes godt af på en pande med lidt olie. Krydr med et par teskefulde paprika, salt og peber.
- Læg derefter kyllingestykker i et ildfast fad eller en bradepande.
- Rødløg snittes fint og forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver. Gulerødder snittes i tynde skiver, og det samme med kartoflerne. Medmindre kartoflerne er virkelig beskidte behøver du ikke skrælle dem, men blot nøjes med at vaske kartoflerne. Fordel nu halvdel af løg og forårsløg over kyllingekødet, og læg derefter gulerødderne på som et lag.
- Drys en teskefuld paprika på sammen med en teskefuld tørret oregano. Krydr også med lidt salt og peber.
- Læg så resten af løg og forårsløg på og slut af med et lag kartoffelskiver.
- Hæld madlavningsfløde og fløde ved og krydr med en smule mere salt og peber.
- Stil fadet med kylling i flødesovs ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det nu have en time. Bliver overfladen for mærk undervejs, kan du lægge et stykke sølvpapir over.
Næringsindhold
Tips
Tag fadet den med færdigbagte kylling i flødesovs ud og servér straks med en lækker tomatsalat til.
Gerne også med et stykke nybagt italiensk grydebrød til.
Se også mine opskrifter på:

lene
skip gullerødder og hak nogle fed hvidløg - og kom i - drys parmesan og mozarella over før de sidste 30 minutter - og tomatsalat med frisk basilikum og evt hvidløg - er godt tilbehør sammen med det hjemmebagte brød
Christa
Kan man lave det dagen før, og bare sætte det i ovnen dagen efter
Holger Rørby Madsen
Hej Christa
Det kan du godt. Lav den færdig, og varm den op dagen efter.
Alt det bedste
Holger
Maria
Et KÆMPE hit! Smager Fantatisk!
Lillian
Dejlig opskrift , hurtig og velsmagende. Godkendt at 3 generationer
🙂
Joan Merete Jørgensen
Kære Holger.
Jeg har med stor glæde og tilfredshed læst og anvendt mange af dine meget velinformerende og delikate opskrifter. Nu vil jeg lige spørge dig, om man ikke kan bruge en bakke med kyllinge stykker med ben og skind (dybfrost)
, til din opskrift med kylling i flødesovs og grøntsgager? Venlig hilsen Joan