Her er min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god hverdagsmad alle elsker.
Opskriften på pikant kylling er beregnet som en hovedret til fire personer.
Du kan kan godt justere mængden på de enkelte ingredienser.
Ingredienser til pikant kylling
150 gram bacon i tern
450 gram kyllingebryst filet
2 skalotteløg
1 stor porre (eller 2 mindre)
3 fed hvidløg
200 gram broccoli i små buketter (evt. fra frost)
2 røde peberfrugter
1 potte frisk timian
1 dåse hakkede tomater
2 spiseskefulde tomatpasta
200 gram pikant flødeost
Ca. 2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- Kyllingefileterne skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
- Finthakkede skalotteløg og hvidløg sauteres i en sjat olie på panden sammen med porrer i tynde skiver. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
- Peberfrugter i mindre tern kommes så ved sammen med broccolibuketter, og der steges videre et par minutter mere.
- Tilsæt nu også frisk timian (pluk bladene af og undgå stive stilke), hakkede tomater, tomatpasta, pikant flødeost og fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og peber.
- Hæld det i fadet og vend det hele forsigtigt rundt.
- Fadet med pikant kylling steges færdig i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det cirka skal have 25 minutter.
Pikant kylling serveres med kogte ris eller pasta.
Se også mine opskrifter på:
Fad med kylling, kartofler og champignon
Kylling i fad med ris og grøntsager
Kylling i fad med grøntsager og perlespelt
Din vurdering
- Pikant kylling
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.