• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker

Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker

lørdagskylling
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 25. februar 2023

Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.

Lørdagskylling med paprika var et hit 1980ene, hvor den blev solgt i bakker, som kunne skubbes direkte i ovnen. Smart og nemt.

Og det er det stadig. Her er en mere moderne udgave, hvor du skal bruge en kylling af god kvalitet, og så har du et meget nemt måltid med masser af smag.

Opskriften er til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør til din lørdagskylling. Se også video med fremgangsmåde.

Se også de populære opskrifter på:

  • Parteret kylling i ovn
  • Citronkylling
  • Kylling i ovn
  • Hel kylling i ovn med brun sovs

Opskrift på lørdagskylling

lørdagskylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker

4.77 fra 13 stemmer
Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 392
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg kylling - gerne økologisk
  • paprika
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask kyllingen grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Med en skarp kniv deler du kyllingen i otte stykker, nemlig fire stykker brystfilet, overlår og underlår. Du kan også klippe kyllingen i stykker med en fjerkræsaks.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg kyllingestykkerne ned i fadet. Dryp lidt citronsaft over, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld også gerne en smule vand i bunden af fadet, for så har du en dejlig sky når lørdagskyllingen er færdigstegt. Der kan også tilsættes lidt hønsebouillon. Tilsæt evt. mere vand undervejs, så det ikke steger tørt.
  5. Stil nu fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal din lørdagskylling steges i cirka 40-45 minutter.
  6. Tag fadet ud og lad kyllingen hvile 10 minutter før servering.
  7. Ønskler du sovs til din lørdagskylling, kan du koge skyen op sammen med lidt fløde, ribsgele og gastrik, og smage den til med salt og peber. Kan jævnes med lidt Maizena udrørt i koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier: 392kcalKulhydrater: 2gProtein: 34gFedt: 27gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 135mgNatrium: 708mgKalium: 343mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 303IUVitamin C: 9mgCalcium: 25mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigstegte lørdagskylling kan evt. serveres med kogte kartofler og en lækker og sund spidskålssalat med æbler.

Men prøv i stedet evt. at servere lørdagskyllingen med en speltsalat med selleri.

Af andre forslag kan være de cremede gulerødder eller klassiske flødekartofler, der er cremede og nemme at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required