Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Lørdagskylling med paprika var et hit 1980ene, hvor den blev solgt i bakker, som kunne skubbes direkte i ovnen. Smart og nemt.
Og det er det stadig. Her er en mere moderne udgave, hvor du skal bruge en kylling af god kvalitet, og så har du et meget nemt måltid med masser af smag.
Og det er altså en fremragende måde at lave en kylling på, samtidig med at det er en rigtig familieret.
Opskriften er til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør til din lørdagskylling. Se også video med fremgangsmåde.
Opskrift på lørdagskylling
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling gerne økologisk
- paprika
- 1 citron friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kyllingen grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Med en skarp kniv deler du kyllingen i otte stykker, nemlig fire stykker brystfilet, overlår og underlår. Du kan også klippe kyllingen i stykker med en fjerkræsaks.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg kyllingestykkerne ned i fadet. Dryp lidt citronsaft over, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Hæld også gerne en smule vand i bunden af fadet, for så har du en dejlig sky når lørdagskyllingen er færdigstegt. Der kan også tilsættes lidt hønsebouillon. Tilsæt evt. mere vand undervejs, så det ikke steger tørt.
- Stil nu fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal din lørdagskylling steges i cirka 40-45 minutter.
- Tag fadet ud og lad kyllingen hvile 10 minutter før servering.
- Ønskler du sovs til din lørdagskylling, kan du koge skyen op sammen med lidt fløde, ribsgele og gastrik, og smage den til med salt og peber. Kan jævnes med lidt Maizena udrørt i koldt vand.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigstegte lørdagskylling kan evt. serveres med kogte kartofler og en lækker og sund spidskålssalat med æbler.
Men prøv i stedet evt. at servere lørdagskyllingen med en speltsalat med selleri.
Af andre forslag kan være de cremede gulerødder eller klassiske flødekartofler, der er cremede og nemme at lave.
Se også disse opskrifter:
Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Citronkylling - kylling med citron og hvidløg opskrift
Pikant kylling i fad - nem opskrift med flødeost