Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.
Parteret kylling i ovn er en klassiker i det danske køkken, som blandt andet blev populær og udbredt som den nærmest nostalgiske lørdagskylling.
Du kan dog nemt lave kyllingen selv, hvor den hele kylling parteres, krydres og tilberedes i ovnen.
Du kan i øvrigt nemt lave den i grillen, og her er det ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 40-45 minutter.
Husk altid at kylling skal være gennemstegt, og have en kernetemperatur på 75 grader.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.
Opskrift på parteret kylling i ovn
Parteret kylling i ovn - sådan gør du
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
- Lidt olivenolie
- 1 citron - saften af en halv citron
- oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Find et ildfast fad frem - eller brug en alubakke.
- Kyllingen parteres i henholdsvis over- og underlår, vinger og bryst. Afhængig af størrelsen på kyllingen kan du vælge at dele bryststykkerne i to eller stykker.
- Læg kyllingestykkerne i fadet eller alubakken, og fordel dem jævnt.
- Pensl med lidt olivenolie og dryp citronsaft over. Krydr også med lidt tørret oregano, salt og peber. Du kan også anvende lidt hvidløgspulver, hvis du ønsker din kylling med smag af hvidløg.
- Stil det ind i midt i ovnen, og en parteret kylling i ovn skal cirka tilberedes i 45 minutter. Så er den gennemstegt og klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Parteret kylling i ovn serveres straks - og der er mange lækre muligheder for tilbehør.
Prøv gerne nogle af disse:
Del dine ideer og tanker med os andre her: