Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
Crispy chicken var faktisk en af de første opskrifter på Madens Verden, og den indisk inspirerede kyllingeret har længe været en populær familieret.
Retten er nem at lave, for de sprøde og panerede stykker kylling laves nemt i ovnen, hvor de bages helt sprøde. Som en rigtig crispy chicken skal være det.
Du kan også godt stege de panerede kyllingestykker i rigelig olie på panden, hvor de så får en mere fritureagtig smag. Men jeg synes det er unødvendig fedt, og plejer blot at lave dem i ovnen.
Dertil kommer en meget nem karrysauce med inspiration fra indien, og hele retten serveres naturligvis med kogte ris.
Crispy chicken med karrysauce er en populær familieret, fordi både børn og voksne er vilde med den.
Opskrift på crispy chicken
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst skåret i strimler på langs
- 3 æg piskes sammen
- rasp til panering
- 1 teskefuld karry
- olivenolie
Indisk karrysauce
- olivenolie
- 1 rødløg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakkede
- 3 teskefulde karry eller mere
- 1 teskefuld garam masala
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning hønsebouillon
- 3,3 deciliter kokosmælk
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 1 håndfuld bredbladet persille grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 °C varmluft, og en bageplade beklædes med bagepapir.
- Kyllingekødet skæres i strimler på langs.
- Slå tre æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rigeligt med rasp i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
- Kyllingestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges på bagepladen. De må ikke overlappe hinanden.
- Dryp lidt olie over de panerede stykker crispy chicken, og krydr med salt og peber.
- Bag kyllingestykkerne i 20-25 minutter - indtil de er sprøde og lækre. Kan evt. vendes efter 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur i gang.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Imens laver du indisk karrysauce, og det er nemt. Hakket løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie - men uden at tage farve.
- Tilsæt derefter karry og garam masala - der kan også kommes lidt gurkemeje ved.
- Kom så vand i sammen med en smuldret bouillonterning, kokosmælk og tomatpasta. Lad det koge ca. fem minutter.
- Smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere karry eller anden indisk krydderi.
- Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.
Næringsindhold
Tips
Crispy chicken serveres med den lækre karrysauce, kogte ris (gerne Basmati) og et stykke hjemmebagt naanbrød passer altså perfekt til.
Se også disse karryopskrifter:
Jeg bruger Panko rasp 👌
Hej Susanne
Panko rasp er fantastisk godt til crispy chicken.
Bedste hilsner
Holger
Kogte ris
Man får et fantastisk resultat ved at bruge jasminris, skyld grundig i kold vand, i en gryde og vand ca 2.5-3 cm over ris. Kog op til de bulderkoger. Tag af varmen put gryden i en plastikpose og luk. Pakkes godt ind i et tyk uldtæppe. Bare lad det passe sig selv i 20-25 minutter.
Du sparer også på energien.
Tro mig du bliver ikke skuffet.