Kylling med cornflakes er kyllingfilet, der paneres med æg, sprøde cornflakes og purløg. Bagetiden er 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Kylling med cornflakes er en anderledes måde at lave fjerkræ på, og retten er nem at lave i ovnen.
Paneringen med sammenpisket æg, cornflakes og purløg gør, at du får en sprød fornemmelse i munden, og samtidig en rigtig god smag.
Det kommer faktisk til at minde om kyllingenuggets.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med cornflakes
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- cornflakes - en tallerken med knust cornflakes
- 1 potte purløg - hakket
- 1 æg - sammenpisket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at gøre kyllingebrysterne helt rene for eventuelle rester af fedt, brusk og andet uønsket. Dup dem tørre med et stykke køkkenrulle, og del hver i tre stykker.
- Pisk et æg sammen, og pensl kyllingestykkerne med æg.
- Knus cornflakes ganske let i en tallerken, så du ikke har alt for store stykker.
- Vend kyllingestykkerne i knust cornflakes, og pres det let ned i paneringen.
- Drys hakket purløg over, og pres også det let fast.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og lad kyllingebrysterne stå og hvile i fem minutter.
- Læg dem i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie, så kyllingestykkerne ikke hænger fast under turen i ovnen. Eller læg dem på bageplade med bagepapir.
- Bag nu din kylling med cornflakes midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag kyllingbrysterne ud af ovnen, og servér straks med basmati ris, dampet broccoli og lidt sennepssky med purløg.
Næringsindhold
Note
Sennepsskyen laver du ved at koge en deciliter kalvefond op med en teskefuld sennep.
Tilsæt en smule fløde når det koger, og jævn med en smule Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smag til med salt og peber, og tilsæt en håndfuld friskhakket purløg.
Se også disse opskrifter:

Jan Høgholm Jørgensen
Hej
I har nogle gode opskrifter..
Men hvor er det træls at man ikke har mulighed for st printe dem ud...
Holger Rørby Madsen
Hej Jan
Så er der printknap på denne opskrift også.
En del af opskrifterne ligger stadig i et ældre system, og de får printknap på efterhånden som de opdateres. Så sig endelig til hvis du mangler andre, der skal opdateres. Så klarer jeg det hurtigt.
Alt det bedste
Holger