Den bedste opskrift på kyllingenuggets i ovn, der giver sprøde nuggets hver gang. De laves af kyllingefilet paneret i æg og rasp.
Her er min bedste opskrift på kyllingenuggets i ovn - nemt og godt.
Du kan meget nemt lave dine egne kyllingenuggets i ovn, og så ved du, hvad du får.
De lækre nuggets er her lavet af kyllingebryst, som paneres i hvedemel, æg og rasp. Du kan dog også anvende inderfilet fra kyllingen, men her skal du huske at fjerne den hvide hinde.
Opskriften giver 12 store nuggets, men du kan selvfølgelig også skære dem ud i mindre stykker, og dermed få flere ud af opskriften.
Se eventuelt fremgangsmåde i min video.
Opskrift på sprøde kyllingenuggets
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- hvedemel
- 3 æg
- Lidt mælk eller vand
- rasp evt. pankorasp
- 2 teskefulde paprika
- salt
Sådan gør du
- Skær fedt og urenheder fra de fire stykker kyllingebryst, så du kun har det rene kød tilbage. Du kan også anvende inderfilet fra kyllingen.
- Del så hvert kyllingebryst på på langs på midten, og i tre stykker den anden vej. Så du får seks tern af hvert stykke bryst. Inderfilet kan anvendes hele eller delt i to eller stykker. Husk at fjerne den hvide hinde med en kniv.
- Find tre dybe tallerkner frem.
- Kom lidt hvedemel i den første tallerken, tre æg og lidt mælk og salt i den anden (pisk det sammen med en gaffel), og endelig kommer du godt med rasp i den tredje tallerken, og blander det med paprika og salt.
- Og så skal du panere kyllingekødet. Først vendes det i mel, derefter i sammenpiskede æg og mælk, og endelig i rasp.
- Læg derefter dine kyllingenuggets på en bageplade med bagepapir.
- Bag nu dine kyllingenuggets i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter.
- Halvvejs kan du tage pladen ud af ovnen, og vender de halvbagte kyllingenuggets om. Derefter bages de lækre nuggets færdig.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Kyllingenuggets bages færdige og sprøde, og så er de klar til servering med verdens bedste pommes frites i ovn.
Se også disse opskrifter:
Kan de mon fryses? 🙂
de er nemme at lave og hele familien elskede dem men det bliver kun bedre hvis man laver en salat til og noget creme fraiche dressing
Hej Freja
Skønt at høre - og tak for forslaget til tilbehør. Lyder lækkert 🙂
De bedste hilsner
Holger