En nem og lækker opskrift på pankopaneret kylling. Det er sprød og pandestegt kyllingefilet, som ikke tager mere end 20 minutter at lave.
Pankopaneret kylling er nem og hurtig aftensmad, som både store og små er vilde med.
Her paneres kyllingestykkerne i pankorasp, og steges derefter crispy og sprøde på panden.
Samlet kan du lave de panerede kyllingestykker på ca. 20 minutter, og de smager fremragende.
Opskrift på pankopaneret kylling
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst hver filet deles i to på langs
- 2 æg sammenpiskes
- panko rasp alm. rasp kan også anvendes
- 0,5 deciliter solsikkeolie
- 2 spiseskefulde smør
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingefileterne deles på langs, så du får to aflange stykker kylling af hvert stykke brystfilet. Bankes let flade.
- Æg piskes sammen i en dyb tallerken, mens der hældes pankorasp i en anden dyb tallerken.
- Vend nu hvert stykke kylling i sammenpisket æg, og derefter i pankorasp. Lægges til side.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom solsikkeolie og smør på. For at få et godt stegeresultat, skal du ikke spare på olie og smør.
- Når fedtstoffet er varmt lægges de pankopanerede kyllingestykker på panden.
- Krydres med paprika - og også gerne en smule hvidløgspulver og spidskommen.
- Steges nu ca. 5 minutter på hver side, og vendes blot en gang for ikke at ødelægge den fine panering. Krydres igen på den anden side. Der kan eventuelt skrues lidt ned for varmen, så kylling og panering ikke branker. Samlet stegetid er altså ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
Pankopaneret kylling tages af panden når den er færdigstegt, og krydres nu med salt og peber.
Serveres straks - eventuelt sammen med broccolislaw og kartoffelbåde.
Se også disse kyllingopskrifter:
Comments
No Comments