• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift

Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift

kyllingefrikadeller
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 2. november 2023

Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.

Kyllingefrikadeller lavet med hakket kyllingekød er lettere i smag og konsistens end de traditionelle og gammeldags frikadeller.

Princippet er sådan set ellers de samme, hvor det hakkede kyllingekød røres med salt, løg og andre ingredienser, inden det steges på panden.

Du kan dog også vælge at stege dem i ovnen, og længere nede kan du se hvordan du gør det. God fornøjelse.

Indhold
  • Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
  • Kyllingefrikadeller
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Kyllingedeller med spinat
  • I ovn
  • Frikadeller
  • Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt
  • Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
  • Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce
  • Hakket kylling med spidskål
  • Hakket kyllingekød med mos - bedste opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
kyllingefrikadeller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingefrikadeller

4.74 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 184
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kylling
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et meget finthakket løg
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 1 dl mælk - cirka mængde

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede kyllingekød i en skål og rør det grundigt sammen med salt, peber og løgpulver. Du kan også bruge et fintsnittet løg.
  2. Tilsæt så æg og havregryn, og rør farsen til dine kyllingefrikadeller sammen med mælk.
  3. Start med lidt mælk og kom gradvist mere i ind til du har en lind fars. Det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk, men brug den nødvendige mængde.
  4. Stil kyllingefarsen på køl i 30 minutter.
  5. Varm en pande op ved god varme, og smelt et par spiseskefulde smør og og en sjat olie på panden.
  6. Med en spiseske former du nu kyllingefrikadeller, som lægges på panden. Dyp hver gang skeen i fedtstoffet, så slipper farsen lettere skeen. Øs også lidt fedtstof over kyllingefrikadellerne når de er lagt på panden.
  7. Stegetiden er cirka 5 minutter på hver side, og når frikadellerne er brunet af på begge sider, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor store de er, men husk at kyllingekød skal gennemsteges til en kernetemperatur på mindst 75 grader.

Næringsindhold

Kalorier: 184kcalKulhydrater: 3gProtein: 20gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 130mgNatrium: 667mgKalium: 588mgKostfibre: 0.3gSukker: 1gVitamin A: 100IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 46mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du nogle billeder fra madlavningen:

kyllingefrikadellerne laves af hakket kylling
den færdige kyllingefars klar til stegning
stegetiden på kyllingefrikadeller er 5 minutter på hver side
færdigstegte kyllingefrikadeller

Tips

De færdigstegte kyllingefrikadeller kan lægges på fedtsugende køkkenrulle for at opsamle lidt af stegefedtet.

Brug dem gerne til madpakken, men husk så at lægge dem hurtigt på køl efter stegning.

Kyllingedeller med spinat

Du kan også lave lækre kyllingedeller med spinat, og hertil skal du bruge:

500 gram hakket kylling
1 teskefuld salt
1 æg
1 løg finthakket løg eller en teskefuld løgpulver
2 spiseskefulde rasp
1 spiseskefuld hvedemel
2 deciliter mælk
friskkværnet peber
50 gram spinat frisk, eller så meget du ønsker i frikadellerne

Sådan laver du kyllingedellerne med spinat:

  1. Kom det hakkede kyllingekød op i en skål, og rør det sammen med salt. Rør derefter ægget i. Løg tilsættes sammen med rasp, hvedemel, mælk og friskkværnet peber, og farsen røres lind. Mængden af mælk er vejledende, så spæd til med mælk indtil farsen har den rette konsistens.
  2. Spinat skylles grundigt og slynges tør, hvorefter den hakkes groft. Rør spinaten i farsen, og stil på køl i 30 minutter.
  3. Varm en pande op med en god klat smør og en rigelig sjat olivenolie. Panden skal være godt varm, så kyllingefrikadellerne får en god stegeskorpe.
  4. Form 12 frikadeller med en spiseske, hvor du bruger en stor spiseskefuld fars til hver frikadelle.
  5. Steg frikadellerne cirka fem minutter på hver side indtil de er gennemstegte. Når frikadellerne har fået stegeskorpe, kan du med fordel skrue lidt for varmen, så de ikke bliver brankede.

I ovn

Her har jeg stegt kyllingefrikadellerne på panden, men du kan også klare stegningen i ovnen. Her steges de ved 180 grader varmluft.

Form dellerne og læg dem på bageplade med bagepapir. Bages i cirka 15 minutter, men tiden afhænger af størrelsen. Måske skal de have 20 minutter.

Forskelle

Nogle vil måske spørge hvad forskellen egentlig er på kyllingefrikadeller og de mere klassiske frikadeller af svinekød. Her er svaret:

EgenskabKyllingefrikadellerSvinefrikadeller
FedtindholdLavt (magert)Højere fedtindhold
SmagMild og letKraftigere
KonsistensBlødere, skal ikke steges for længeFast og saftig
TilberedningstidKortereLidt længere

Flere inspirerende opskrifter:

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.

Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt

4.8 fra 18 stemmer
Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingekødsovs

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

4.9 fra 21 stemmer
Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.
Gå til opskrift
billede med pasta med kyllingekødboller

Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce

4.6 fra 44 stemmer
Se hvordan du laver en god kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsovs, der er tilsat spinat. Lasagnen er sund og velsmagende.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingelasagne

Hakket kylling med spidskål

4.7 fra 130 stemmer
Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris

Hakket kyllingekød med mos - bedste opskrift

4.8 fra 26 stemmer
Hakket kyllingekød med låg af kartoffelmos er en populær ret hos de fleste, og hele retten steges færdig i ovn. God mad, der er nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for hakket kyllingekød med kartoffelmos

FAQ

Kan man fryse kyllingefrikadeller?

Du kan sagtens fryse kyllingefrikadeller. Frys dem ned i en tæt beholder eller pose, men lad dem køle af inden de kommes på frost. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Hvad er kyllingefrikadeller?

Kyllingefrikadeller er stegte deller lavet af hakket kyllingekød. De er mildere og magrere end traditionelle frikadeller, og så er de perfekte til både hverdagsmad, madpakker og børn. Kan steges på pande, i ovn eller airfryer.

Hvordan laver man kyllingefrikadeller i airfryer?

Du kan sagtens også tilberede kyllingefrikadellerne i en airfryer. Airfryeren giver sprøde deller uden meget fedt, og du skal regne med de skal have 12-15 minutter ved 180 grader. Vend dem efter halvdelen af tiden.

Hvad kan man servere til kyllingefrikadeller?

Forslag kan blandt andet være:
Kartoffelsalat, pastasalat, bulgur, couscous.
Grøntsagsstænger, dip (yoghurt, aioli, hummus).
Råkost, bagte grøntsager, coleslaw.
Pitabrød, wraps eller madpakker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine

    august 23, 2024 at 8:48 pm

    Er der forskel på konsistensen af kyllingefrikadellerne ift. fedtprocenten i kødet? De første gange fik vi de lækreste kyllingedeller, men de sidste par gange har de været meget “gummiagtige”

    Svar
  2. Sven Gladov

    december 02, 2022 at 12:58 pm

    Opskriften på Kyllingefrikadeller kan ikke udskrives. Når man trykker på "Print opskriften" vender den blot tilbage til opskriften.
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 02, 2022 at 3:04 pm

      Hej Sven
      Tak for din besked, men det virker fint her. Hvilken browser bruger du?
      Så vi evt. lige kan få det rettet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe Harritz

        marts 03, 2024 at 4:50 pm

        Hej Holger,
        Når jeg laver frikadellerne i oven bliver de "gummiagtige", hvordan bliver dine 🙂?

        Mange tak på forhånd,og dejlig dag 🙂.

        Mvh
        Grethe

  3. Michael Risgaard Wildenhoft Jakobsen

    november 23, 2021 at 3:29 pm

    Hvor mange æg skal der i 1 eller 2

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 4:37 pm

      Hej Michael
      Du skal bruge et æg til kyllingefrikadellerne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. anna-grete jensen

    august 25, 2020 at 12:40 pm

    må jeg blive slettet fra jeres mailliste

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2020 at 12:48 pm

      Hej Anna-Grete
      Det er muligvis notifikationer du mener, som man selv slår fra eller til på sin computer. Jeg har dog gjort det nemt: Klik på den blå klokke nede i højre hjørne - og derefter på afmeld. Så skulle den være klaret.
      Håber det hjælper. Ellers må du lige sige til.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required