Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.
Pasta med kyllingekødboller er en lækker ret med tydelig inspiration fra Italien.
Her kan du næsten ane den populære stemning ved Middelhavet, og kødbollerne, der er lavet af hakket kyllingekød, er lidt lettere i konsistensen end de traditionelle kødboller af hakket oksekød.
Det er blandt andet med til at fremhæve smagen af Italien, og det her er en lækker pastaret for både børn og voksne.
Her har jeg brugt frisk pasta, men du kan selvfølgelig også anvende en alm. tørret pasta.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.
Opskrift på pasta med kyllingekødboller
Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 450 gram hakket kylling
- 2 teskefulde løgpulver - eller et finthakket løg
- 1 teskefuld salt
- 1 håndfuld persille - finthakket
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 spiseskefuld hvedemel
- friskkværnet peber
Tomatsauce
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 gulerødder - alm. størrelse, i små tern
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 1 deciliter vand
- 1 terning bouillon - gerne høns
- 1 håndfuld basilikum - grofthakket
- citronsaft
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1-2 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 500 gram pasta - gerne frisk pasta
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Ælt eller rør alle ingredienser til kyllingekødboller sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Med en teske laver du nu ca. 25-30 små kødboller, som sættes på bagepladen. Anvend en teskefuld fars til hver, men pas på de ikke bliver for store.
- Bag kyllingekødbollerne midt i ovnen i 15 minutter.
- Imens laver du tomatsauce. Sauter finthakket løg og hvidløg et par minutter ved middel varme i en god sjat olivenolie. Brug en pande eller gryde.
- Kom så gulerødder og peberfrugt i små tern ved og sauter et par minutter med.
- Så tilsættes oregano sammen med hakkede tomater, tomatpasta, vand, smuldret bouillonterning og basilikum.
- Lad tomatsaucen koge ca. fem minutter, hvorefter der smages til med citronsaft, balsamico, sukker, salt og friskkværnet peber. Du kan også vende lidt mere frisk basilikum i, da det forstærker smagen af Italien.
- Kog vand med salt op till den friske pasta, og kog pastaen 1-2 minutter. Bruger du en tørret pasta er kogetiden naturligvis længere, og du skal sætte den over lidt tidligere!
- Tag de færdigstegte kyllingekødboller ud af ovnen, og vend dem forsigtigt i tomatsaucen. Lad dem lige varme med et minuts tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Pasta med kyllingekødboller serveres straks med pasta nederst, og derpå kødboller med tomatsauce.
Gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til. Så bliver det ikke mere italiensk.
Se også disse opskrifter med pasta:
Anne-Grethe
God opskrift til hakket kylling. Det er ikke sidste gang, den bliver anvendt.. Tusind tak for den 👍
Dml
Den er nem og hurtig
Dorthe
Mine boller blev som gummi. Er det med vilje, der der skal mel og krydderier i og intet væske eller æg ?