Prøv denne nemme opskrift på pasta med asparges og ærter. Bonus er at pastaretten også er hurtig at tilberede, og den serveres med parmaskinke til.
Her får du en skøn opskrift på pasta med asparges, hvor du hurtigt føler dig henført til Italien.
Klassisk italiensk pastaret med lækre grønne asparges og ærter, der nydes med skiver af parmaskinke til.
Her har jeg lavet pastaretten med madlavningsfløde, der indeholder færre kalorier end den traditionelle fløde - men du kan sagtens erstatte madlavningsfløden med en almindelig piskefløde.
Det ville den italienske mama nok gøre, og husk også rigeligt med basilikum i retten. Det er nemlig også smagen af Italien.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på pasta med asparges
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 2 fed hvidløg i tynde skiver
- 200 gram ærter evt. fra frost
- 1 bundt grønne asparges i mundrette stykker (ca. 3 cm.)
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 1 teske oregano tørret
- 1 citron saften af en halv citron
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram frisk pasta
- parmaskinke så meget I kan spise
Sådan gør du
- Frisk pasta koges to minutter i letsaltet vand. Kom altid først pastaen i vandet når det er spilkogende!
- Forårsløg skæres i tynde skiver og sauteres let af i lidt olivenolie en stor pande eller gryde. Skal ikke tage farve.
- Hvidløgsfed snittes i tynde skiver og kommes ved.
- Knæk roden af asparges og skær dem derefter i mundrette stykker, inden de kommes i panden/gryden.
- Så tilsættes madlavningsfløde sammen med oregano og saften af en halv citron. Lad det simre to minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Især peber er godt til pasta.
- Vend den kogte pasta i, og kom også plukkede basilikumsblade i. Er sovsen blevet for tyk, kan der tilsættes lidt af kogevandet fra pastaen.
Næringsindhold
Tips
Pasta med asparges og ærter serveres straks sammen med skiver af parmaskinke eller serrano.
Spar endelig ikke på skinkeskiverne, da de passer perfekt sammen med pastaretten.
Se også disse pastaopskrifter:
Comments
No Comments