Italiensk gullasch er selvfølgelig en italiensk variant af den klassiske gullasch fra Ungarn, men denne udgave er noget lettere i smagen. Nydes med pasta.
Italiensk gullasch er en dejlig og nem gryderet, som laves med oksekød i tern, bladselleri og gulerødder. Derudover er der blandt andet basilikum og oregano i retten, og derfor det italienske præg.
Gryderetten er noget lettere i smag og konsistens end den ungarske fætter, og derfor passer den perfekt sammen med en frisk pasta.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på italiensk gullasch
Ingredienser
- 500 gram oksekød i tern
- 1 stort rødløg grofthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter bouillon gerne okse
- 3 stængler bladselleri i skiver
- 3-4 gulerødder i mindre stykker
- 1 deciliter fløde
- basilikum
- persille kan udelades
- 1 citron saften af en halv citron
- 1 teske sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en god stegegryde frem og brun oksekødet i lidt smør. Det må gerne få en god stegeskorpe. Jeg har her anvendt oksekød i tern som man normalt anvender til gullasch.
- Tilsæt grofthakket løg og finthakket hvidløg, og lad det kort svitse med.
- Så tilsættes oregano, hakkede tomater, tomatpasta og bouillon, hvorefter din gryde med italiensk gullasch simrer en lille times tid. Så bliver kødet super mørt.
- Imens klargør du bladselleri og gulerødder, som koges med de sidste 5-7 minutter, så grøntsagerne stadig har lidt bid.
- Til sidst kommes også lidt fløde i sammen med grofthakket basilikum og persille, og der smages til med lidt citronsaft, sukker, salt og og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Italiensk gullasch serveres straks sammen med frisk pasta og et stykke italiensk brød.
Se også min opskrift på:
Comments
No Comments