Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Skal du have kylling med tilbehør? Jamen, så skal du prøve min opskrift med grøntsager fra det italienske køkken.
Det er nemlig en lækker og nem opskrift på kylling i fad, hvor kyllingen brunes af og steges i ovnen sammen med blandt andet kartofler, gulerødder og bladselleri. Og selvfølgelig hvidløg.
En rigtig simreret i ovnen, hvor du kan klare opvasken mens kyllingeretten steges færdig. Det er nemt og godt.
Opskrift på kylling med tilbehør
Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Ingredienser
- 1 kylling - gerne på ca. 1,6 kilo, parteres
- 1 citron
- 500 gram kartofler - små, delt i kvarte
- 2 rødløg - i grove både
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakkede
- 4 gulerødder - i mundrette stykker
- 3 stængler bladselleri - i mindre stykker
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 2 terninger bouillon - gerne høns
- 1 potte rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
- Et ildfast fad eller bradepande smøres med olivenolie. Mit fad her er ca. 30 gange 25 centimeter.
- Kyllingen parteres og brunes af i olivenolie på en varm pande. Dryppes med lidt citronsaft og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
- De små kartofler skæres i kvarte - er det større kartofler skal de skæres ud i mundrette stykker, så de når at blive tilberedt sammen med kyllingen.
- Steg kartoflerne fem minutter på den varme pande i olivenolie og krydr med salt. Hældes i fadet/bradepanden.
- Kom også rødløg i sammen med hvidløg, gulerødder og bladselleri. Squash er i øvrigt også fin at tilsætte.
- Så tilsættes de hakkede tomater sammen med lidt vand, smuldrede bouillonterninger og friske rosmarin blade.
- Læg de brunede stykker kylling øverst og dryp dem med lidt olivenolie og citronsaft. Krydr med friskkværnet peber.
- Fadet med kylling med tilbehør fra det italienske køkken skal nu i ovnen, hvor det skal have cirka 45-50 minutter, så kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Så prik lige i det for at være sikker, da ovne varmer forskelligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kylling med tilbehør a la det italienske køkken serveres straks.
Her tages kylling, grøntsager og den lækre sky på hver tallerken, og dertil serveres selvfølgelig generøse stykker af mit italienske ciabatta. Det er mega nemt at lave.
Se også disse kyllingopskrifter i fad:
Del dine ideer og tanker med os andre her: