Kylling cacciatore er en klassisk gryderet, der også er kendt som italiensk jægergryde. Retten er både sund, nem og hurtig at tilberede.
Lav en lækker kylling cacciatore, der er en klassisk gryderet fra det italienske køkken med masser af grøntsager og kylling.
Retten, der også er kendt som italiensk jægergryde, er både sund, nem og hurtig at tilberede, og du kan anvende en dyb sauterpande eller en gryde. Jeg foretrækker det første.
Pollo alla cacciatore indeholder blandt andet bladselleri, gulerødder og peberfrugt, og dertil kommer lidt hvidvin og hakkede tomater. Hvidvin kan udskiftes med et par deciliter vand eller bouillon.
Jeg laver retten med kyllingebryst, men du kan også bruge en hel kylling, der skæres ud, eller kyllingelår. Både overlår og underlår er fine, men vær opmærksom på, at kogetiden så forlænges lidt.
Se også de populære opskrifter på:
- Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
- Italiensk gryde med kylling og kartofler
- Italiensk mad
- Italiensk kyllingefad
Opskrift på kylling cacciatore
Opskriften på den italienske gryderet er beregnet til fire personer.
Kylling cacciatore
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 200 gram champignon - i kvarte
- olivenolie - til stegning
- 1 løg - i grove både
- 6 fed hvidløg - kvast og hakket
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 1 gul peberfrugt - i tern
- 150 gram bladselleri - i tynde skiver
- 150 gram gulerødder - i tern
- 2 deciliter hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 2 spiseskefulde rosmarin - frisk og hakket
- 2 spiseskefulde soltørrede tomater - hakket
- 1 citron - saften af
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kylling cacciatore starter du med at skære 4 kyllingebryst ud i mundrette tern. Brunes derefter grundigt i en dyb sauterpande (foretrækker jeg) eller en gryde. Du kan sagtens brune kyllingekødet uden brug af fedtstof. Krydres med salt og peber og tages til side.
- Brun så 200 gram champignon i panden eller gryden ved høj varme, så svampene får noget farve. Tilsæt lidt olivenolie sammen med 1 løg og 6 fed hvidløg. Lad det stege et minuts tid mere.
- Så kommes 1 rød peberfrugt i gryden sammen med 1 gul peberfrugt, 150 gram bladselleri og 150 gram gulerødder. Steg et minut mere.
- Tilsæt 2 deciliter hvidvin og lad det koge lidt ind. Kom så 1 dåse hakkede tomater i sammen med 1 terning grøntsagsbouillon, 2 teskefulde oregano, 2 spiseskefulde rosmarin og 2 spiseskefulde soltørrede tomater.
- Kom også lidt friskpresset citronsaft fra 1 citron i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Kom kyllingekødet tilbage i gryden. Vend rundt.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu den italienske jægergryde simre i ca. 25 minutter under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Retten kan serveres som den er, men du kan også jævne den med 1-2 spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Kylling cacciatore kan serveres straks, men retten er meget varm, så du kan med fordel lade den stå og trække i 10 minutter inden.
Den italienske jægergryde kan spises, som den er med et stykke brød til, men den også serveres med pasta eller stegte kartofler. Velbekomme.
Elin Rasmussen
Det ser så dejligt ud , så det vil jeg helt sikkert prøve, bare ikke lige i de her varme dage
Annette Harms
Bare SÅ GOD ☺️👍🏼🫶🏼🫶🏼
Elsebeth Blalack
Kære Holger R. Madsen! Juli 24.
TAK for chicken cacciatore opskrift. Jeg mindes den gode ret, som min amr. mand lavede den!
NU glæder jeg mig til at prøve DIN! Vi fik den jævnligt og serverede også casually for gæster! 😍🙋♀️ Bon appetite!!
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver glad for din mening om den her.