Cremede gulerødder, eller gulerødder a la creme, er en lækker opskrift med gulerødder og fløde, som passer som tilbehør til mange retter.
De cremede gulerødder kan både laves med friske og nye gulerødder, hvor du næsten kan lave retten med hele gulerødder, eller anvende de større og ældre gulerødder.
Gulerødder a la creme er, som navnet antyder,, gulerødder med fløde, og det er super nemt at tilberede.
Persille tilsættes til sidst før du smager retten til, og giver lige den sidste friske smag til gulerødderne.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på cremede gulerødder
Cremede gulerødder
Ingredienser
- 600 gram gulerødder
- Lidt smør
- 1 teskefuld sukker
- 3 spiseskefulde vand
- 3 deciliter fløde
- 1 bundt persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gulerødderne vaskes og skrubbes helt rene for jord, men undlad såvidt muligt at skrælle dem. Der sidder masser af vitaminer i skrællen, og dem vil vi gerne bevare.
- Skær gulerødderne i mundrette stykker.
- Smelt en god klat smør i en gryde, og når smørret er brust af, kommes gulerødderne i gryden sammen med sukker. Lad det sautere 3-4 minutter ved middel varme, så gulerødderne ikke tager farve.
- Tilsæt lidt vand og et nip salt.
- Når vandet er kogt næsten væk, kommes fløden ved.
- Lad nu gulerødderne stå og creme ind og det tager cirka 8-10 minutter, hvor du vender de cremede gulerødder rundt nogle gange undervejs.
- Hak persille fint og vend det sammen med gulerødderne.
- Gulerødderne er færdige når de er næsten møre, og til sidst smages der til med lidt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Cremede gulerødder passer godt til mange kødretter, hvor de kan serveres som erstatning for kartofler. Eller for den sags skyld sammen med kartofler,
Prøv eksempelvis gulerødder a la creme til pandestegte frikadeller eller koteletter.
Se flere opskrifter med gulerødder:
Del dine ideer og tanker med os andre her: