Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Gulerodsgryde er en virkelig dejlig opskrift, som laves med kylling, spinat og andre gode sager.
Gryderetten er simpel og hurtig at lave, og så er den altså perfekt som aftensmad, hvor du samtidig kan få brugt de sidste gulerødder i køleskabet.
Her har anvendt fire store gulerødder, men tilsæt som det passer dig i den dejlige gulerodsgryde.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på gulerodsgryde
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst filet - i mindre tern
- 1 stort rødløg - hakkes fint
- 1 grøn peberfrugt - i små tern
- 4-6 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
- 2 teskefulde karry
- 2 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne en hønsebouillon
- 2 deciliter fløde
- 200 gram spinat - frisk og skyllet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingekødet skæres i mindre tern, der steges i en stor pande eller stegegryde. Steg gerne i smør for smagens skyld.
- Rødløg hakkes fint og peberfrugt snittes i mindre tern. Gulerødder vaskes og skæres i små tern. Medmindre gulerødderne er meget beskidte og gamle, behøver du ikke skrælle dem. Kommes ved kyllingkødet.
- Tilsæt så karry og paprika og lad det riste med et minuts tid under omrøring, inden du kommer hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløde ved.
- Lad det koge 10-12 minutter ved middel varme, og tilsæt mere vand eller fløde hvis dette ønskes. Klik her og sæt det nemme minutur med kogetid på retten.
- Tilsæt så frisk spinat lidt ad gangen, så spinaten når at falde sammen i din gulerodsgryde, og smag til med salt og peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Gulerodsgryde med kylling og spinat serveres med kogte ris.
Et stykke madbrød passer godt til.
Se flere retter til aftensmad:

Vibeke
Er kalorieindholdet incl ris, eller kommer de kalorier oveni?
Birgitte Gregersen
Kan det fryses
Heidi
Hej Holger,
Nu har jeg lavet denne ret flere gange, og jeg er helt vild med den. Jeg vil derfor gerne vide, om den er fryseegnet? Hvor længe kan den alternativt holde sig i køleskabet?
Venlig hilsen
Heidi