Her er min bedste opskrift på madbrød. Det er lækkert og luftigt brød til mad, herunder som kuvertbrød, og laves med blot 4 ingredienser.
Disse madbrød er rimelig nemme at lave, og de er altså super gode at servere til alle mulige gryderetter og meget andet.
Dejen skal ganske vist foldes og hæves i to timer, men den passer mest sig selv undervejs.
Og der skal blot anvendes fire ingredienser til madbrødene, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.
Opskrift på madbrød
Madbrød
Ingredienser
- 300 gram vand - lunkent
- 25 gram gær
- 400 gram manitoba hvedemel
- 8 gram salt
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt manitoba hvedemel sammen med salt og rør dejen sammen.
- Kom dejen i et fad eller lignende, hvor der er plads til at folde dejen, og hvor den kan hæve tildækket. Smør fadet med lidt olie.
- Fold dejen hurtigt sammen og træk den lidt ud. Læg den i fadet.
- Læg låg på - evt. en bageplade - og lad nu dejen hæve i ca. 30 minutter.
- Så foldes dejen til dit madbrød ind over sig selv fra alle hjørner, og hæver derefter igen i en halv time. Tildækket.
- Gentag to gange mere, så dejen ialt når at hæve i to timer.
- Forvam din ovn til 250 grader varmluft.
- Del forsigtigt dejen i 12 nogenlunde lige store madbrød, der sættes på bageplade med bagepapir.
- Bag dem ca. 15-17 minutter på næstnederste rille ved 250 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Lad de færdigbagte madbrød køle af, hvorefter de kan serveres til maden som kuvertbrød eller lignende.
Simpelt og lækkert brød til mad.
Men du kan også skære dem over og anvende brødene som lækre sandwichbrød, hvor du eks. fylder dem med salat, kylling og bacon.
Se også mine opskrifter på:
Evi. Lindgren
Spørgsmål ang. opskriften "madbrød".
Hvad er ideen med: "Dejen strækkes, foldes fra hjørne til hjørne".
Hvorfor ikke bare helt almindlig ælte i hænderne og trille boller?
Marianne
Super opskrift. Bagte dem til aftensmaden i dag. Vi fik en blandet salat med en masse fyld. Min mand spiste 3 stk jeg en,så resten er lagt i fryseren til næste gang. Det er ikke sidste gang jeg bager dem, så jeg har gemt opskriften👍😋🤗