Sådan laver du et nemt madbrød, som alle kan lide. Fremgangsmåden er ret simpel, og madbrødet indeholder blandt andet fuldkornsmel.
Opskriften giver et nemt og godt madbrød til fire personer.
Ingredienser til madbrød
200 gram lunkent vand
20 gram gær
50 gram yoghurt
250 gram hvedemel
75 gram fuldkorns ølands hvedemel
10 gram salt
5 gram sukker
10 gram olivenolie
Tørret rosmarin
Tørret merian
Lidt flagesalt
Fremgangsmåde
- Kom vand og gær i en skål, og rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt og rør det ud.
- Kom hvedemel i sammen med fuldkornsmel, salt, sukker og olivenolie. Tilsæt også en teskefuld tørret rosmarin.
- Rør dejen godt sammen, og tag den ud på bordet, hvor dejen virkes op. Lad dejen hvile 10 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og bred dejen ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter. Kom gerne lidt olie på fingrene så de ikke klister fast til dejen.
- Dryp lidt olie over dit madbrød, og drys det med lidt mere rosmarin, en teske merian og lidt flagesalt.
- Sæt pladen med brødet ind i en kold ovn, hvor brødet nu skal hæve i 30 minutter.
- Tænd så ovnen (pladen med brødet skal forblive i ovnen) på 200 grader varmluft, og bag brødet i cirka 20-25 minutter indtil det er sprødt gyldent.
Lad det færdigbagte madbrød køle af, hvorefter det kan skæres ud i pizzaslices, som man så kan tage et stykke af til maden.
Simpelt og lækkert brød til mad.
Se også mine opskrifter på:
Klassisk ciabatta med store huller
Din vurdering
- Madbrød
Stem her
( stemme)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.