Min opskrift på en nem og lækker gryderet med spinat og svinekød. Kogetiden er 30 min., og gryderetten laves også med ingefær og gulerødder.
Denne gryderet med spinat laves med svinekød i tern, og her kan du bruge flere forskellige udskæringer.
Den klassiske er selvfølgelig skinkekød i tern, men jeg plejer i stedet at købe to store herregårdskoteletter med skaft.
Skaftet/benet skæres fra, og koteletterne snittes i mindre tern.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på gryderet med spinat
Ingredienser
- 400 gram svinekød i tern
- olivenolie til stegning
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 knold ingefær
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 200 gram spinat frisk
- 1 bundt forårsløg
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en stegegryde op og kom lidt olie i. Brun svinekødet grundigt på alle sider, så det får stegeskorpe.
- Hvidløgsfed hakkes groft og gulerødderne skæres ud i mundrette stykker, og de kommes ved kødet.
- Ingefær skrælles og rives fint ned i gryden, hvorefter vand og bouillonterning tilsættes.
- Krydr med lidt salt og peber, og lad retten simre under låg i cirka 30 minutter indtil kødet er mørt.
- Spinat skylles grundigt under den kolde hane og slynges tør. Bliv ikke forskrækket over at det ser ud som en stor mængde spinat - den falder meget sammen!
- Kom spinaten gradvist i gryden, og lad den falde helt sammen.
- Forårsløg snittes i 2-3 centimeter lange stykker, som kommes i gryden sammen med fløden.
- Lad din gryderet med spinat koge op et minuts tid, og smag til med salt og peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Gryderet med spinat og ingefær serveres straks med kogte ris.
Sovsen kan eventuelt jævnes med en smule majsstivelse, men det er ikke nødvendigt.
Se flere opskrifter:
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Toscansk gryde med kylling, kikærter, spinat og bønner
Comments
No Comments