Her er opskriften på en nem og lækker gryderet med spinat og svinekød. Kogetiden er cirka 30 minutter, og gryderetten laves også med ingefær og gulerødder. Serveres med ris.
Dette er min opskrift og gode bud på en god gryderet med spinat, ingefær og svinekød. Retten er nem at lave, og jeg håber du vil kunne lide den. Giv den gerne din bedømmelse længere nede på siden. God fornøjelse og på forhånd tak.
Denne gryderet med spinat laves med svinekød i tern, og her kan du bruge flere forskellige udskæringer.
Den klassiske er selvfølgelig skinkekød i tern, men jeg plejer i stedet at købe to store herregårdskoteletter med skaft.
Skaftet/benet skæres fra, og koteletterne snittes i mindre tern.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til gryderet med spinat er
400 gram svinekød i tern
Olivenolie til stegning
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 knold ingefær
3 deciliter vand
1 bouillonterning
250 gram frisk spinat
1 stort bundt forårsløg
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du en gryderet med spinat
- Varm en stegegryde op og kom lidt olie i. Brun svinekødet grundigt på alle sider, så det får stegeskorpe.
- Hvidløgsfed hakkes groft og gulerødderne skæres ud i mundrette stykker, og de kommes ved kødet.
- Ingefær skrælles og rives fint ned i gryden, hvorefter vand og bouillonterning tilsættes.
- Krydr med lidt salt og peber, og lad retten simre under låg i cirka 30 minutter indtil kødet er mørt.
- Spinat skylles grundigt under den kolde hane og slynges tør. Bliv ikke forskrækket over at det ser ud som en stor mængde spinat - den falder meget sammen!
- Kom spinaten gradvist i gryden, og lad den falde helt sammen.
- Forårsløg snittes i 2-3 centimeter lange stykker, som kommes i gryden sammen med fløden.
- Lad det lige koge op et minuts tid, og smag til med salt og peber.
Gryderetten serveres straks med kogte ris.
Sovsen kan eventuelt jævnes med en smule Maizena, men det er ikke nødvendigt,