Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.
Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.
Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.
Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.
Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.
Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spinatgryde
Ingredienser
- 450 gram kylling brystfilet i grove tern
- 2 bundt forårsløg i skiver
- 1 stort rødløg halveret og i skiver
- 3 teskefulde karry
- 1 teske spidskommen
- 1 deciliter vand
- 1 terning bouillon
- 2,5 deciliter piskefløde
- 250 gram spinat frisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
- Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
- Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
- Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
- Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
- Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
- Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
- Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.
Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.
Se også disse opskrifter:
Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.
Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷♀️
Hej Bettina
Yes - det kan du sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger