Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Med persillerod og porre, og er god til medister og frikadeller.
Opskriften på kartoffelgryde er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på kartoffelgryde
Kartoffelgryde - nemt tilbehør til medister og frikadeller
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 600 gram kartofler små
- 3 persillerødder
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning grøntsag
- 2 porrer
- 1 deciliter madlavningsfløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og skæres i mindre tern/stykker. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Derimod skrælles persillerødderne og snittes i små tern.
- Kom en god klat smør i en varm gryde og sauter kartofler og persillerødder i et par minutter.
- Tilsæt så vand og en bouillonterning og lad nu din kartoffelgryde simre i cirka 15 minutter, indtil det er mørt.
- Imens skæres porrerne i tynde skiver - og husk at rengøre porrerne grundigt for jord!
- Efter de 15 minuter (og når kartoflerne er møre) kommes porreskiverne i sammen med lidt madlavningsfløde. Om nødvendigt tilsættes en smule mere madlavningsfløde.
- Kog yderligere cirka fem minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Tips
Den færdige kartoffelgryde serveres straks til eksempelvis gammeldags frikadeller en god medisterpølse.
Persillerod kan udskiftes med pastinakker eller knoldselleri, og det er derfor en alsidig ret i forhold til at få ryddet ud i rodfrugterne.
Du kan også prøve med jordskokker.
Anvender du store og gamle kartofler, så skal du måske skrælle dem.
Se også mine opskrifter på:
Hej Annette
Tusind tak for dine ord - dem er jeg sindssyg glad for at høre. Dels fordi det har hjulpet dig, men også fordi det faktisk netop er det, som jeg gerne vil.
Fortsat god fornøjelse med det hele
Alt det bedste
Holger
Hej Holger/madens verden.
Jeg ønsker at takke dig af hjertet for dine fine opskrifter som gør, at alt det madlaveri bliver hurtigere, lettere og sundere. Der er mange andre ting her i livet, der er mere spændende, end at lave mad for mit vedkommende og ofte noget, der bare skal overståes, men samtidig har jeg den ambition, at det skal være sund og lødig mad. Derfor er jeg dig taknemmelig for at du bidrager til,
at jeg kan få mere tid til det, der optager mig....