Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Med persillerod og porre, og er god til medister og frikadeller.
Lav en lækker kartoffelgryde, der er virkelig god som tilbehør til utallige retter.
Det er blandt andet en skøn omgang tilbehør til blandt andet medister og frikadeller, men også andre retter.
Se også video med fremgangsmåde.
Se de skønne opskrifter på:
Opskrift på kartoffelgryde
Opskriften på kartoffelgryde er beregnet som tilbehør til fire personer.
Kartoffelgryde
Ingredienser
- 600 gram kartofler - små
- 3 persillerødder
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 2 porrer
- 1 deciliter madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og skæres i mindre tern/stykker. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Derimod skrælles persillerødderne og snittes i små tern.
- Kom en god klat smør i en varm gryde og sauter kartofler og persillerødder i et par minutter.
- Tilsæt så vand og en bouillonterning og lad nu din kartoffelgryde simre i cirka 15 minutter, indtil det er mørt.
- Imens skæres porrerne i tynde skiver - og husk at rengøre porrerne grundigt for jord!
- Efter de 15 minuter (og når kartoflerne er møre) kommes porreskiverne i sammen med lidt madlavningsfløde. Om nødvendigt tilsættes en smule mere madlavningsfløde.
- Kog yderligere cirka fem minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Den færdige kartoffelgryde serveres straks til eksempelvis gammeldags frikadeller en god medisterpølse.
Persillerod kan udskiftes med pastinakker eller knoldselleri, og det er derfor en alsidig ret i forhold til at få ryddet ud i rodfrugterne.
Du kan også prøve med jordskokker.
Anvender du store og gamle kartofler, så skal du måske skrælle dem.
Pia Bach
Hej Holger.
Fik endnu engang dejlig inspiration af din kartoffelgryde. Brugte sovsejævner i stedet for fløde og da retten var ved at være færdig og jeg smagte på den, væltede minderne op i mig om min mors varme kartoffelsalat, så den fik lidt æbleeddike. Det bliver ikke sidste gang jeg bruger din opskrift. Mange tak.
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Mange tak for de pæne ord, det er jeg meget glad for at høre.
Og den der smag af varm kartoffelsalat er da også fantastisk - og meget sommeragtig 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle
Super lækker. Har lavet den et par gange nu og det er blevet en af kærestens livretter, lige før jeg ville tro at han nu ville blive skuffet over at få kartofler med brun sovs til medisteren.
Et lille tip kom lidt hvidkål i også super lækker og så mætter det lidt mere hvis man er flere personer.
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak for det - og det er sørme dejligt at høre 🙂
Og tak for tippet med hvidkål - det er hermed også givet videre.
Alt det bedste
Holger
Marianne Krogh Nielsen
Lidt revet muskatnød 👌
Lone Hermansen
Hej Mads Holger
Jeg gik all in - svitsede kartofler og rødder med bacon tern, lavede dobbelt portion og gratinerede resterne dagen efter - det var lækkert tilbehør
Rose Nielsen
Det smager virkelig godt! Dejligt med inspiration til de kedelige vinter kartofler 🙂 Det kunne godt gå hen og blive fast tilbehør til mine frikadeller i de kolde måneder.
Hilsen Rose
Annette Blicher Hansen
Hej Holger/madens verden.
Jeg ønsker at takke dig af hjertet for dine fine opskrifter som gør, at alt det madlaveri bliver hurtigere, lettere og sundere. Der er mange andre ting her i livet, der er mere spændende, end at lave mad for mit vedkommende og ofte noget, der bare skal overståes, men samtidig har jeg den ambition, at det skal være sund og lødig mad. Derfor er jeg dig taknemmelig for at du bidrager til,
at jeg kan få mere tid til det, der optager mig....
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Tusind tak for dine ord - dem er jeg sindssyg glad for at høre. Dels fordi det har hjulpet dig, men også fordi det faktisk netop er det, som jeg gerne vil.
Fortsat god fornøjelse med det hele
Alt det bedste
Holger