Opskrift på gryderetter, der både er hyggelige og lækre, og så har de masser af smag. Her er nogle af de allerbedste retter med simremad i gryden.
Jeg elsker gryderetter, og især i efterårs- og vintermånederne er det noget af det allerbedste mad.
Kød, der sammen med grøntsager og lidt væde får lov til at simre, jamen bedre bliver det næsten ikke.
Og de sammenkogte retter kan jo varieres i det uendelige.
Her har jeg fundet fem af mine favoritter når vi taler gryderetter, og der er med garanti smag for alle pengene.
Tilbehør til gryderetter
Hvad skal man servere som tilbehør de lækre gryderetter?
Det klassiske tilbehør er selvfølgelig en lækker kartoffelmos eller kogte ris, men du kan også servere andre rodfrugter, stegte kartofler, hasselback gulerødder og meget andet.
Faktisk kan tilbehøret jo varieres i det uendelige, så hold dig endelig ikke tilbage.
Italiensk kødgryde
Vi lægger ud med denne italienske kødgryde, som er blevet en af de mest populære opskrifter overhovedet på Madensverden.dk.
Gryderetten har da også masser af smag, og sovsen er noget ud over det sædvanlige. Blandt andet hjulpet godt på vej af de soltørrede tomater, der giver gryderetten en god dybde.
Se opskriften her: Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Boeuf bourguignon
Når vi taler de bedste gryderetter, kommer vi ikke udenom den franske boeuf bourguignon - eller bare bøf bourguignon.
Som navnet antyder er det en vaskeægte oksekødsgryde, hvor gryderetten koges ind i tre timer. Gryderetten laves af oksetykkam, der er et af de billige stykke oksekød. Men det bliver vanvittigt mørt.
Se opskriften her: Boeuf bourguignon
Bankekød med kartoffelmos
Vi kommer heller ikke udenom denne omgang bankekød fra det danske køkken. Tynde skiver af oksekød, der simrer og bliver møre i en god stegegryde.
En nem gryderet, der er god både til hverdag og når du har gæster.
Opskriften er med billeder, så den er nem at lave.
Se den her: Gammeldags bankekød - traditionel opskrift med løg
Jægergryde med ris
Jægergryden er populær hos både børn og voksne, og laves blandt andet med cocktailpølser.
I denne opskrift er der anvendt nakkefilet, der er super god til gryderetter. Fedtmarmoreringen gør nemlig, at kødet bliver meget mørt under tilberedningen. Uden overhovedet af blive tør.
Se opskriften her: Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris
Slagtermesterens vintergryde
Prøv også slagterens egen gryderet, der virkelig smager godt. Med oksekød og masser af grøntsager.
Se opskriften her: Slagtermesterens vintergryde med grøntsager
Der findes også masser af andre lækre gryderetter, og dem kan du søge frem i søgefelterne her på siden.
Flere opskrifter på en god gryderet
Coq au vin
En anden fransk klassiker, som altid er et hit: Coq au vin - fransk ret med unghane i vin
Mørbradgryde med ris
Klassisk, dansk gryderet med svinemørbrad. Mørbradgryde er en af de mest populære danske retter: Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Her er opskriften på mørbradgryde i video:
Prøv også disse retter:
- Pølsemandens gryderet med pølser og paprika
- Gulerodsgryde med kylling og spinat
- Den sorte gryde - gryderet med få ingredienser
- Paprikagryde - hele familiens livret
- Paprikagryde med kylling og bacon
- Lækker gullasch med kartoffelmos
- Kylling stroganoff med bacon og paprika
- Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
- Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med oksekød
- Kylling med rosenkål - en let og lys gryderet
Din vurdering
-
Gryderetter
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Jette
Hej.
Virkelig god kylling stroganoff, men hvorfor bliver den vandede når den har været frossent ned?
Mvh. Jette
Elly Pedersen
Jeg ønsker lidt opskrifter på lidt anderledes småkager, og julebrød.
Meget glad for dine opskrifter.
Hilsen
EP
Birgit Kjærsgaard
Hvilken gryderet er bedst med ung kvæg gullasch tern .
Helle
Tak for så mange dejlig retter, vi efterhånden har prøvet og søgt inspiration til. Vi er efterhånden en stor familie 8 voksne og 2 børnebørn. Lørdag skal vi samles igen og hvad skal vi spis? Hvis man vil lave noget man forbereder torsdag aften og skal spises lørdag til aften. Kan man det og kunne det være forskellige fad retter 3 feks og skal de laves færdige eller? De bedste hilsner fra nordjyden
tina
Hej er det gratis at modtage dine nyheds-mails 🙂
Venlig hilsen
Tina Christensen
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Det kan du tro - alt er naturligvis gratis 🙂
Bedste hilsner
Holger
Michael Boel Jensen
Vedrørende vedligehold af Støbejernsgryder:
Jeg købte min første store støbejernsgryde da jeg var 16 og flyttede hjemmefra for nu43 år siden. Den er stadig aktiv og vil også være det de næste 40 år tillige med bred pande, dyb pande og flere små pander i støbejern, sidst men også vigtig en wok formet gryde. Alt bliver brugt dagligt og bliver altid vasket grundigt efter brug med SÆBE, og der bliver skuret med STÅLULD udenpå og indeni, de bliver sat til tørre på min køkkenrist, og trænger de får de engang imellem en tur med olie indeni. Skinnede rene, ingen rust, maden brænder ALDRIG på. I min verden er der ikke noget der hedder at noget køkkentøj ikke bliver vasket af. Jeg tror en hvilken som helst anden kok vil give mig fuldstændig ret.
Kurt Thomsen
Giver jer ret , jeg kopierer det der er relevant af opskriften over i Word og redigerer så derfra,
elly elversøe
Ja den samme anke har jeg, irriterende - kan I ikke lave en printvenlig udgave, så opskriften kun fylder 1 enkelt side, - billede behøver ikke være så stort o.s.v.
m.v.h. elly e
Ebba
Dejlige opskrifter, men hvorfor kan man ikke printe en opskrift uden at man får en hel masse sider med, som man ikke har bedt om ?? Det er ret irriterende !