Gulerodskage er en af mine favoritkager, og den er meget nem at bage selv. Her får du opskriften på den populære kage med masser af sunde gulerødder.
Gulerodskage er en klassisk kage, som altid er populær.
Gulerødder gør kagen svampet og lækker, og den kan pyntes med glasur og hakkede valnødder, eller med en ostecreme.
Ostecremen finder du opskriften på længere nede.
Opskriften giver en kage med gulerødder, hvor der er nok til otte personer.
Ingredienser til gulerodskage
175 gram vindruekerneolie
300 gram brun farin
4 æg
275 gram hvedemel
7 gram vaniljesukker
10 gram kanel
10 gram natron
8 gram bagepulver
Lidt salt
30 gram valnødder
350 gram gulerødder
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til ovnen 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Du starter med at piske vindruekerneolie, brun farin og æggene sammen. Brug gerne en elpisker.
- I en anden skål vejes hvedemel af med vaniljesukker, kanel, natron og bagepulver, og der tilsættes også en smule salt. Blandes sammen og sigtes ned i dejen. Vend dejen sammen.
- Valnødderne hakkes fint og gulerødder rives på den grove side af et rivejern. Vendes i dejen til din gulerodskage.
- Smør en springform med en diameter på 23 centimeter med smør, hvilket giver en dejlig høj kage. Eller anvend en almindelig form. Bruger du en lidt større springform forkortes bagetiden en smule, og gulerodskagen bliver selvfølgelig lidt lavere.
- Den svampede kage med gulerødder bages en time i ovnen. Prik i den for at mærke at den er gennembagt.
Køl din gulerodskage af, inden du pynter den.
Rør flormelis ud i lidt vand, og tilsæt gul og rød konditorfarve indtil du rammer den rigtige gulerodsfarve.
Overtræk kagen med glasur og drys hakkede valnødder over.
Gulerodskage med ostecreme
Eller lave en ostecreme til.
175 gram flødeost røres ud med en smule vand og 50 gram flormelis. Tilsæt også lidt reven citronskal og citronsaft.
Fordel ostecreme den afkølede gulerodskage, og også her drysses med hakkede valnødder.
Se også mine opskrifter på: