Nem gulerodskage fra New Orleans - nok verdens bedste opskrift på amerikansk carrot cake. Lækker kage med gulerødder og frosting med flødeost.
Sådan laver du gulerodskage fra New Orleans med flødeost på toppen, altså en svampet kage med gulerødder og nem frosting med flødeost.
Opskriften er fra Newyorker By Heart, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man dristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Det er i hvert fald en kage med gulerod, der er utrolig populær blandt brugerne her på Madens Verden.
Denne gulerodskage med flødeost rækker til otte personer, og rester sættes på køl til senere brug. Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting.
Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Opskrift på gulerodskage
Ingredienser
- 325 g sukker
- 3 dl majsolie eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 g mel
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 350 g gulerødder revne
- 50 g valnødder evt. letristede
Frosting:
- 125 g flødeost naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 g smør blødt
- vaniljesukker efter smag
- 200 g flormelis
Sådan gør du
- Pisk sukker og olie cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland mel, kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder og hakkede nødder i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande.
- Bag din gulerodskage fra New Orleans i ca. 60 minutter ved 175 grader. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk flødeost og smør cremet. Tilsæt vanilje og flormelis. Pisk frostingen glat.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Næringsindhold og energifordeling
I forhold til næringsindhold og energifordeling, så indeholder 100 gram af gulerodskagen følgende:
Energifordeling | Indhold |
---|---|
Kalorier | 310 |
Fedt | 19 gram |
Kulhydrater | 32 gram |
Protein | 4 gram |
Noter
Den færdige gulerodskage fra New Orleans kan nydes straks.
Gulerodskagen kan også opbevares nogle dage på køl.
Gulerodskage med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 2150 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Vild med kage? Så prøv også disse:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Super lækker kage. Jeg kom også lidt rosiner i.