Opskrift på gulerodskage fra New Orleans med ostecreme. Amerikansk carrot cake, der er en lækker kage med gulerødder og frosting med flødeost.
Få en fantastisk opskrift på gulerodskage, der stammer fra den populære blog Newyorker By Heart, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på gulerodskage med ostecreme
Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug.
Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Nem gulerodskage
Ingredienser
- 325 gram sukker
- 3 deciliter majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 spiseske kanel
- 1 teske salt
- 2 teske natron
- 350 gram gulerødder - revne
- 50 gram valnødder - evt. letristede
Frosting:
- 125 gram flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 gram smør - blødt
- vaniljesukker - efter smag
- 200 gram flormelis
Sådan gør du
- Pisk 325 gram sukker og 3 deciliter majsolie cremet og pisk 4 æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland 300 gram hvedemel, 1 spiseske kanel, 1 teske salt og 2 teske natron i dejen og vend 350 gram gulerødder (revne) og 50 gram valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande.
- Bag din gulerodskage fra New Orleans i ca. 60 minutter ved 175 °C. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk 125 gram flødeost og 50 gram smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og 200 gram flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Gulerodskage med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage. Du kan søge opskriften på smørcreme frem i søgefeltet øverst på siden.
Zainab
Hejsa,
Jeg har flere gange oplevet at kager med natron i, giver en eftersmag af natron. Kan man komme bagepulver i dejen i stedet?
Mvh
Zainab
rena
Ved at tilsætte 1 ske edikke, forsvinder smag af natron. Detcer en meget gammel metode. Man kan også give halv del af natron og halv del af bagepulver
Morgan
Den bedste 🤩
Trine
Hejsa,
Hvor stor skal bradepanden være for at passe til opskriften?
Mvh
Trine
SLH
Fantastisk opskrift. Vi har prøvet forskellige, men denne er helt klart den bedste. Især valdnødder og mængden af gulerødder gør kagen dejlig fugtig.
Jannie
Hejsa 😊
Kan kagen laves aftenen forinden?
Glæder mig til at prøve opskriften.
Anders Bertelsen
Sagtens!
Bodil Sørensen
Er det ikke en fejl i smørcreme til gulerodskage,at der skal bruges 2150 gr flormelis
Holger Rørby Madsen
Hej Bodil
Jo da, og tak for hjælpen. Opskriften er rettet til, og til smørcreme anvendes her 250 g. flormelis.
Alt det bedste
Holger
Ieda Maria Da Silva
meget lækker og meget blød Jeg har aldrig lavet en kage for første gang for at være så lækker. tillykke med opskriften
Karin Rønning
Det er bare olje som er væske i denne kaken, det gjør den sinnsykt fet. Og hvorfor natron som hevemiddel, det skal jo syre i for at natron skal utvikle heveevne? Det vanlige vil være rømme/ crème fraiche el.
Sanne
Super lækker kage. Jeg kom også lidt rosiner i.
Line
Jeg husker det som om der var farin og rørsukker i den oprindelige opskrift ?
Lisser
Jeg har opskriften fra "dengang". Der stod 375 g sukker (tilføjet, at hun brugte mindre, 325 g), og jeg mindes, der oprindeligt var tale om rørsukker, men jeg har kun skrevet sukker.
Ingen farin.
Til frosting stod der 200-250 g flormelis, og at hun brugte MEGET mindre + at man skulle prøve sig frem.
😊
Christina
For dælen.. er helt klart mine nye ynglingskage – har kun fået rosende ord for den..
mums!
Luna
Ledte som en gal efter en lækker opskrift på gulerodskage.
Den her er den eneste jeg synes virkede “rigtig”.
Glæder mig meget til at afprøve den.
Tak.
Kristina
Nu har jeg gået og luret på denne hér opskrift i lang tid, så i weekenden stod den store test. Og hatten af, det er jo en helt fantastisk gulerodskage!! Jeg kunne ikke opdrive valnødder hér i Holland, så jeg brugte pecannødder i stedet.
Har lige serveret resterne for mine kollegaer, og er nu omgivet af smil og lutter rosende ord, som hermed gives videre!
Absolut ikke sidste gang der står gulerodskage på kage-menuen 🙂
Mange glade mandags-hilsner
Kristina
Lena
Hej
Først og fremmest tusind tak for en helt fantastisk hjemmeside med de bedste opskrifter.. Vil som mange andre især rose denne opskrift for den er jo ikke mindre end fantastisk. Jeg har igennem mit arbejde i en kantine haft svært ved at finde en ordentlig kage som kan bages i store portioner uden at bliver for tør. Denne her opskrift slår aldrig fejl ! Nu har vi været så frække at videreudviklet den ved at bytte kanel ud med kakao, og den smager stadig super godt og høster meget ros hos vores kollegaer.
:O) Lena
Skau
Hej…
Ja endnu engang skal jeg bage denne fantastiske kage… den er nem, lækker, svampet og vanedannende. Jeg har kun fået ros når jeg har taget den med til div. arrangemanter og “kan jeg få opskriften”
Jeg bruger dog farrin i stedet for sukker, elsker den lidt krydrede smag det giver.
Og tusind tak for det enorme arbejde du har med denne blog. Jeg læser næsten dagligt og bruger opskrifterne ofte.
Du er en sand engel til os der ingen fantasi har til spændende madlavning.
Tusind tak.
Venlig hilsen Louise
Claus
Super lækker opskrift på gulerodskage, jeg har bagt den flere gange og det har været et hit hver gang.
Hvis man vender gulerødderne i lidt mel inden man rører dem i dejen, synker de ikke til bunds i kagen . Det kan de godt gøre hvis dejen står lidt inden den kommer i ovnen.
Venlig hilsen
Claus
Sofie Maria
Kagen var en stor, STOR succes hos mine veninder – flere sagde, at det var den bedste gulerodskage de havde haft. Og alle forspiste sig – hihi;)
Og så til frostingen! Inden jeg puttede spya-flødeosten i, smagte jeg lige en gang på det. Føj! Det var ikke godt! Salt og slet, slet ikke en mulig ingrediens i frostingrn! Hurtig ned i fakta inden lukketid og købe en almindelig fuldfed flødeost;) Mums den blev lækker! Jeg tilføjede fakisk revet citronskræl fra en hel citron – det var enormt lækkert!
Desuden bagte jeg de bedste cookies jeg nogensinde har smagt! Fyldt med mørk chokolade, mandler og kokos – sig til hvis du vil have en opskrift;)
Mange hilsner
Sofie
Hanne
Jeg er ved at bage din gulerodskage til noget familiekomsammen, og jeg er sikker på at alle bliver ellevilde! *S*
Rigtig god weekend!
Kh, Hanne
Sanne
Min kæreste smagte kagen forleden, og efter første bid stoppede han helt op, smilede saligt og sagde "det her er nok den bedste kage jeg nogensinde har smagt!"
Jeg er i øvrigt enig med ham – kagen er fantastisk! Tak for opskriften.
Tanja
Hej
Denne kage er simpelthen fabelagtig : )
Jeg plejer at udelade noedder.
Og for lige at tilfoeje lidt ekstra til frostingen, rister jeg noget kokosmel, som jeg drysser over.
Tak for al den inspiration der er at finde paa din blog.
Mvh. tanja
Karin
Kagen blev suuuuper god, selv med almindeligt bagepulver, kan godt forstå du er glad for den opskrift! Mmmm… Min mand synes det var en af de bedste kager jeg nogensinde har bagt, så tusind tak for at dele opskriften!
Hilsner fra Ecuador
Karin
Pernille
Hvor stor er den bradepande du har brugt her i centimeter?
Jeg har nemlig planer om at afprøve denne opskrift til min kærestes fødselsdag her på torsdag 🙂
Svar
Ca. 30 x 20 eller noget i den stil. Held og lykke med kagen, håber den falder I jeres smag…..
Pernille
Så er kagen bagt 🙂
Jeg laver frostingen lige inden servering i morgen regner jeg med 🙂
Tog en lille smagsprøve, og den er jo FANTASTISK! Det bliver helt klart ikke sidste gang jeg bager den! Og så var den ret nem at lave..
(og fødselaren er enig i at den er helt fantastisk!)
– Pernille
Mille
Har prøvet denne opskrift tidligere, tilsatte en del ekstra hakkede og tørristede valnødder og hasselnødder (kan virkelig anbefales) og den bare så lækker. Vil lige høre dig til, om du har nogen erfaring med at bruge opskriften til muffins? De skal vel have noget mindre, kunne man forestille sig. Forslag til bagetid?
Mange hilsner Mille, en endnu flittig bloglæser
Ps.: (sidst jeg lavede muffins, var formene for tynde, så de kunne slet ikke bære kagemassen, jeg havde puttet i. Ved du, hvordan kan man vide, om formene er af god nok kvalitet? Hvor køber du sådanne?)
Mater
Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at prøve din berømte gulerodskage 🙂
Den har fået meget ros, og den var stadig lækker og saftig efter et døgn i køleskab (stort plus!). Jeg savnede dog den krydrede smag fra farinen og synes den var lidt for sød, selvom jeg brugte den sukkermængde du anbefalede. Næste gang vil jeg prøve med farin og mindre af den, for det er helt klart en kage der kan tåle at blive bagt igen! Jeg lavede creamcheesefrosting med 100 gram flormelis, det blev rigeligt sødt til mig. Tak for en skøn blog!
Susanne
Hej
Så er kagen i ovnen! Jeg elsker simpelhen gulerodskage og især denne opskrift. I anledning af min fødslesdag idag synes jeg lige jeg ville forkæle mine kære(og mig selv;) med denne fantasiske kage. Tusind tak – det er nu 5 gang den bages!Mange hilsner fra Gårslev
Mette
Tak for en rigtig god blog og mange dejlige madopskrifter. Har for første gang prøvet at bage din gulerodskage og hold da op, hvor var den bare lækker. Skal bestemt bages igen.
Lige et lille spørgsmål til frostingen. Hvordan får du den så creamet og fast. Min blev meget tynd også selvom jeg kom meget flormelis i?
MVH Mette
Sussi
SUK endelig fik jeg taget mig sammen til bage din berømte kage. Det en cupcake/muffin version, og de er hele berømmelsen værd. Jeg fik mange komplimenter for dem , og har henvist til din blog. Tak for deling 😉
kh SS
Bettina
Hej,
Jeg er lige faldet over denne opskrift men kan ikke se billederne så kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor meget kage der egentlig er? (Vi er kun 2 i huset og begynder at have dårlig samvittighed over alt det kage jeg kører ud med til familien.) Er det en hel bradepande så jeg med fordel halvere hele opskriften?
Ps. Super skøn blog, har med lavet flere af dine gode opskrifter. 🙂
Mange hilsner Bettina
Svar:
Hej Bettina!
Ja, der forsvandt desværre en del billeder, da bloggen blev flyttet. Men som der også står i opskriften, så er portionen til en lille bradepande eller en springform.
Heidi
Tusind tak for en fantastisk opskrift. Jeg har efterhånden bagt den en del gange og må altid ud med opskriften fordi den er så god. Da jeg spurgte en kollega hvilken kage jeg skulle bage til i morgen, mente hun bestemt at jeg skulle bage denne og jeg vil jo så absolut ikke skuffe hende:-) I stedet for slm sukker bruger jeg dog altid brun farin. Jeg synes det giver en rigtig lækker dybde til kanelen.
– Heidi
Maria
tak for opskriften på den gode kage ,jeg har også prøvet med rørsukker ,det er også godt ,det er nu min mands ynglingskage ,og den holder sig i lang tid og god at fryse ,uhmm
mvh maria
Dorthe
Verdens bedste kage!!! Hvor er jeg dog glad for at du har delt denne fantastiske opskrift. Tusind TAK 🙂 Har allerede bagt den 2 gange og de heldige der har smagt den er simpelthen vilde med den. Jeg har brugt farin istedet for sukker med stor succes. LÆKKER kage jeg kun kan anbefale 🙂
Peter
Hej
Fantastisk opskrift. Bliver ofte brugt her i Berlin hvor deres bagværk ser vidunderligt ud, men smager af luft. Så når der skal smag i hverdagens kalorier, så bliver din opskrift fundet frem og præsenteret som typisk dansk. Lidt snyd, men når de ved ikke bedre.
Nårh, 200 muffins skal bages til årets danske julebasar i kirken i byen.
God 1. advent herfra.
Mvh Peter
Winnie
Har bagt din kage i en glutefri version 🙂 jeg har kun udskiftet hvedemel med glutenfri mel. Den blev fantastisk. Mange tak for en god opskrift.
Sofie
Hej 🙂
Jeg har før brugt din opskrift på amerikanske pandekager til brunch med stor succes flere gange og har sågar også lavet så stor portion at jeg kunne fryse halvdelen ned – også med stor glæde.
Men nu havde manden fødselsdag og i stedet for en alm. lagkage ville jeg prøve noget nyt. Så jeg googlede og bum der var du så og jeg tøvede da heller ikke med at klikke og kort efter var jeg igang 🙂
Nu er kagen lavet og smagt og hold da kæ** altså … Den er jo skide god!!
Har smagt mange gulerodskager da det er en af mine favoritter. Men denne har altså en helt kanon lækker smag og konsistens!! Normalt er jeg ikke til nødder i denne kage men jeg tænkte at jeg ville prøve og med stor succes.
Det er klart en kage jeg vil lave igen en anden gang 😀
Tusinde tak for en rigtig lækker opskrift som vakte meget stor glæde 🙂
Mvh. Sofie.
Anja
FANTASTISK kage 🙂 Jeg bagte den til aftenskaffen i går, og det der var tilbage, har de store drenge lige spist. Det er skøn blog du har, jeg finder tit inspiration i dine gode opskrifter 🙂
Vips
Jeg skal bage kage til familiekomsammen i pinsen og faldt over denne side og denne kage, og med alle de rosende ord, den får med på vejen, så er det da den, der skal afprøves. Glæder mig til resultatet og tilbagemeldingerne.
Jane
nu vil jeg gerne lave den i en fuld ovn-bradepande til mange mennesker…Er der nogen der ved om jeg kan nøjes med dobbeltportion eller må jeg lave den x 3 ???
For øvrigt, dejlig side du har her, med mange gode tips og opskrifter…Tak for det. Jeg kigger af og til forbi 🙂
Hilsner fra Jane
Lene
har lige lavet den og det føles som en evig tid og skulle vente til at smage den indtil den var kølet af ;0))
men ja, den er bestemt god, det bliver uden frosting fra min side, jeg har lavet lidt chokoladeglasur og smurt lidt tilfældigt på, jeg kan bedst lide, at man kan smage kagen helt, uden alt for meget topping på, det bliver for fed til mig – min teenager godkendte den også med ordene “Den kunne jeg virkelig godt lide”. og så er den gået all-in 😉
Jeg er glad for, at jeg havde en halv pose gulerødder tilbage i køleskabet i dag. Jeg har tidligere smagt denne kage som en tidligere kollega havde med på arbejde en dag – har stået på hovedet for at lede efter opskriften, men uden resultat. Google is my friend – jeg landede på din side, og hurra for det, det. Vores aften blev reddet med en fantastisk kage.
MUMS. :0))
SMIL Lene.
Janne
Nogen der har prøvet at lave den i cup cake forme i stedet?? hvor meget skal de fyldes op og bliver de gode???
Super god side bruger den tit
Freja
Lækker kage, absolut, har bagt den utallige gange i de sidste 18 år, skal på min søns 18-års fødselsdagskagebord i dag.
Sora
Super luftig, smagfuld, ‘svampet’ utrolig lækker kage, også 2-3 dage senere 🙂 Den er ‘farlig’ vanedannende…. Mht. varmluft/alm. ovn Christian, så skal kager ALDRIG bages på varmluft, men alm. ovn. Brød kan sagtens bages på varmluft. Og iøvrigt så lærte jeg engang, i Hüttemeiers dage, at alle formkager skal bages i nederste del af ovnen, så hæver de bedst og undgår at toppen/låget på kagen bliver for tungt.
Sofie
Kunne man evt. tilsætte noget chokolade??
Christian
Dejlig kage absolut. Min kones yndlingskage når jeg laver den. Der bliver desværre ikke oplyst om der skal bruges varmluftovn eller almindelig ovn. Det er desværre ret gennemgående i mange opskrifter. Har du et tip til det?
Else Marie
5 stjerner er ikke nok!