Nem gulerodskage fra New Orleans - nok verdens bedste opskrift på amerikansk carrot cake. Lækker kage med gulerødder og frosting med flødeost.
Jeg har igennem mit arbejde i en kantine haft svært ved at finde en ordentlig kage som kan bages i store portioner uden at bliver for tør. Denne her opskrift slår aldrig fejl ! Nu har vi været så frække at videreudviklet den ved at bytte kanel ud med kakao, og den smager stadig super godt og høster meget ros hos vores kollegaer.
Lena
Opskriften på gulerodskage er fra Newyorker By Heart, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Det er i hvert fald en kage med gulerod, der er utrolig populær blandt brugerne her på Madens Verden.
Denne gulerodskage med flødeost rækker til otte personer, og rester sættes på køl til senere brug. Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting.
Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Se også: Verdens bedste chokoladekage
Opskrift på gulerodskage
Ingredienser
- 325 g sukker
- 3 dl majsolie eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 350 g gulerødder revne
- 50 g valnødder evt. letristede
Frosting:
- 125 g flødeost naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 g smør blødt
- vaniljesukker efter smag
- 200 g flormelis
Sådan gør du
- Pisk sukker og olie cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland mel, kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder og hakkede nødder i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande.
- Bag din gulerodskage fra New Orleans i ca. 60 minutter ved 175 °C. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk flødeost og smør cremet. Tilsæt vanilje og flormelis. Pisk frostingen glat.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Næringsindhold
Med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Se også: Drømmekage fra Brovst
Hejsa 😊
Kan kagen laves aftenen forinden?
Glæder mig til at prøve opskriften.