Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast til pynt på kager.
Smørcreme kan laves på få minutter, og det er rart at kende opskriften, så man altid kan piske den sammen og bruge til pynt eller smøring af kager.
Hvis du skal bruge fondant eller marcipan, er det nemlig en god ide at lave sådan en creme først, for den virker lidt som lim.
Fondanten sidder fast til smørcremen, og falder ikke ned. Men du kan også bruge cremen som pynt på cupcakes og muffins.
Opskrift på smørcreme
Ingredienser
- 100 gram smør - blødt
- 400 gram flormelis
- 1 spsk citronsaft
- frugtfarve - kan udelades
- kagepynt - kan udelades
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet en times tid før, du skal lave cremen.
- Pisk nu smørret godt og grundigt, så det bliver cremet.
- Tilsæt citronsaft og flormelis, rør det hele godt sammen.
- Hvis du vil farve din smørcreme, blander du frugtfarve i. Du kan også dele den op i to dele, så du står med to forskellige farver.
Noter
Du kan lave nøjagtig den farve på cremen, som passer dig bedst. Bare tilsæt nogle dråber frugtfarve i din smørcreme, så forvandler den sig.
Skal der smag i den, kan du røre kakao, lakridspulver vaniljesukker eller andre smagsgivere i cremen.
Se andre brugbare opskrifter til bagningen:
Marcipan med kun 3 ingredienser
Sådan laver du din egen fondant

Simon David Fairlough
Mængden af flormelis til smør er forkert plejer at være en til en dvs 100g smør til 100g melis??????
Zenia
Der er noget galt med opskriften. Det bliver aldrig til en creme. Alle andre opskrifter er det ca samme mængde smør som flormelis. Måtte have 300 gram smør i, før det mindede om en creme!
Irene
Jeg kunne slet ikke få cremen til at hænge sammen.
Andre opskrifter bruger 50/50 smør og flormelis.
Charlotte
Hejsa
Hvis jeg skal smøre en MEGET høj kæmpe kage op med farvet smørcreme (ø26, 20-25 cm høj)🙈 hvor mange gange opskriften tror du så jeg skal lave?
Astrid
God creme