Smørcreme er let og hurtig at lave. Og så kan den bruges til meget, fra at smøre store kager, så fondanten sidder fast til pynt på kager.
Smørcreme kan laves på få minutter, og det er rart at kende opskriften, så man altid kan piske den sammen og bruge til pynt eller smøring af kager.
Hvis du skal bruge fondant eller marcipan, er det nemlig en god ide at lave sådan en creme først, for den virker lidt som lim.
Fondanten sidder fast til smørcremen, og falder ikke ned. Men du kan også bruge cremen som pynt på cupcakes og muffins.
Opskrift på smørcreme
Ingredienser
- 100 gram smør blødt
- 400 gram flormelis
- 1 spsk citronsaft
- frugtfarve kan udelades
- kagepynt kan udelades
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet en times tid før, du skal lave cremen.
- Pisk nu smørret godt og grundigt, så det bliver cremet.
- Tilsæt citronsaft og flormelis, rør det hele godt sammen.
- Hvis du vil farve din smørcreme, blander du frugtfarve i. Du kan også dele den op i to dele, så du står med to forskellige farver.
Noter
Du kan lave nøjagtig den farve på cremen, som passer dig bedst. Bare tilsæt nogle dråber frugtfarve i din smørcreme, så forvandler den sig.
Skal der smag i den, kan du røre kakao, lakridspulver vaniljesukker eller andre smagsgivere i cremen.
Se andre brugbare opskrifter til bagningen:
Marcipan med kun 3 ingredienser
Jeg kunne slet ikke få cremen til at hænge sammen.
Andre opskrifter bruger 50/50 smør og flormelis.
Der er noget galt med opskriften. Det bliver aldrig til en creme. Alle andre opskrifter er det ca samme mængde smør som flormelis. Måtte have 300 gram smør i, før det mindede om en creme!