Min opskrift på kyllingebryst i peberflødesovs, der nemt bliver din nye livret. Den er simpel at lave i fad i ovnen og er lækker aftensmad.
Kyllingebryst i peberflødesovs bliver hurtigt en ny favorit hjemme hos dig, og det er altså en omgang hverdagsmad, som alle vil elske.
Nem aftensmad, hvor kyllingebryst fileter tilberedes i et fad sammen med en skøn peberflødesovs med bacontern.
Der kan også anvendes andre grøntsager, herunder gulerødder squash, blomkål eller hvad du nu lige har af rester i køleskabet.
På den måde kan retten også være med til at hindre madspild.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og på grund af fløden er retten selvfølgelig ikke lige til en slankekur.
Opskrift på kyllingebryst i peberflødesovs
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst filet
- 200 gram bacon - i tern
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 3 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld gastrik - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Varm en pande godt op og kom en god klat smør i. Steg nu kyllingebryst fileterne et par minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og læg fileterne i en bradepande eller ildfast fad.
- Kom nu bacontern i panden, og lad dem stege næsten sprøde.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, mens peberfrugten skæres i små tern. Kommes ved de stegte bacontern, og steger videre et minuts tid.
- Tilsæt så paprika, oregano og fløde og gerne en skefuld gastrik. Har du ikke gastrik, kan du komme en spiseskefuld hvidvinseddike og en teskefuld sukker i. Smag til med salt og peber.
- Lad det koge op og hæld så forsigtigt peberflødesovsen over kyllingebryst fileterne.
- Steges ca. 25 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Kyllingebryst i peberflødesovs serveres straks sammen med en lækker kartoffelmos, kogte ris eller søde kartoffelfritter.
Se også mine opskrifter på:

keld kreutzfeldt-andersen
Hej Holger - du havde en opskrift på laks med ris eller pasta men har du også nogle opskrifter på torsk med forskelligt tilbehør evt. i fad
Bruger dine opskrifter meget og er virkelig begyndt at kunne lide at lave mad efter jeg fandt dine opskrifter så TAK 🙂
Mvh Keld
Tina
Kan man komme aubergine i? Og hvis ja, skal den så tilberedes på nogen måde først ?
Lis Nordstrøm
Skøn opskrift en himmerigsmundfuld, jeg tilføjede en gulerod,broccoli samt lidt champignon kan anbefales
Susan Nilsen
Kylling i Flødepebersovs er let at lave og smager virkelig godt. Jeg kom en skiveskåret gulerod i også og serveret fritter til af søde kartofler.
Kim Frandsen
Bedste kyllingebryst jeg har fået, kan klart anbefales!
Lonny
Rigtig lækket ret, den får 5 stjerner herfra.
Hannele
lyder dejligt