Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.
Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.
Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du i øvrigt se mere om rosmarin.
Opskrift på karbonader i fad
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin med 10% fedt
- 1 teskefuld salt
- rosmarin
Peberflødesovs
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 boullionterning
- 2,5 deciliter fløde
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
- Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
- Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
- Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
- Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
- Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.
Næringsindhold
Tips
De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris (se her i linket hvor meget ris du skal bruge og hvordan du koger dem) eller en hjemmelavet kartoffelmos.
Se også disse opskrifter:
Jeg kan ikke lide at du kalder kødet for karbonader. Karbonader er noget man panere.
Ellers fin opskrift.
Hej Holger
Endnu en lækker opskrift fra dig.
Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter. Dog har jeg det problem, at jeg har fødevareallergi, bl.a overfør peberfrugter.
Jeg vil spørge, om du tænker at jeg kan bruge paprika istedet for?
BH Annaberit