Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.
Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.
Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du i øvrigt se mere om rosmarin.
Opskrift på karbonader i fad
Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin - med 10% fedt
- 1 teskefuld salt
- rosmarin
Peberflødesovs
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 boullionterning
- 2,5 deciliter fløde
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
- Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
- Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
- Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
- Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
- Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris (se her i linket hvor meget ris du skal bruge og hvordan du koger dem) eller en hjemmelavet kartoffelmos.
Se også disse opskrifter:
Tatiana Vestergaard
Super lækker ret. Min ene søn var lidt skeptisk. Endnu en tomatiseret ret😅
Men han blev så glædeligt overrasket over smagen, og endte med at tage 2 portioner. Min anden søn og jeg var også vilde med smagen. Det er i hvert fald en ret vi skal lave igen.
Det eneste jeg ikke forstod/forstår, hvorfor det bliver kaldt en peber sovs når det ikke har noget med peber at gøre. Men måske det er peberfrugten der henvises til. Men så ville jeg kalde det en peberfrugt fløde sovs.
Retten har fået fulde stjerner.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak for de pæne ord, Tatiana - det er jeg glad for at høre.
Det er nemlig en dejlig ret, og det med navnet på sovsen henviser netop til peberfrugt. Og din pointe med navnet er sådan set rigtig nok - den er taget til efterretning 🙂
Alt det bedste
Holger
Hanne Rønn Madsen
Jeg har lige betalt for ikke at få reklamer, hvornår stopper de?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for det og for din opbakning. De forsvinder så snart du logger på Madens Verden.
Tag fat i mig på hej@madensverden.dk hvis det fortsat driller.
Alt det bedste
Holger
Annaberit Lyngholm
Hej Holger
Endnu en lækker opskrift fra dig.
Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter. Dog har jeg det problem, at jeg har fødevareallergi, bl.a overfør peberfrugter.
Jeg vil spørge, om du tænker at jeg kan bruge paprika istedet for?
BH Annaberit
Henning
Jeg kan ikke lide at du kalder kødet for karbonader. Karbonader er noget man panere.
Ellers fin opskrift.
Yvonne
Omvendt - krebinetter paneres, karbonader uden, men formes aflange!
Niels Vibholm
Super lækker ret hurtig og nem at lave, skal helt sikkert prøves igen
Susanne Andersen
Hvor kan man købe svampeboulliong
Madensverden.dk
Hej Susanne
Det er desværre ikke mange steder, der har det på hylderne. Men blandt andet i de lidt større supermarkeder og specialbutikker. Jeg har købt mine i et italiensk supermarked, og jeg vil virkelig opfordre til, at man ofte anvender bouillon med svampe i stedet for en almindelig hønsebouillon. Den giver en dybere smag og mere umami.
Måske kan du overtale din lokale købmand til at købe et parti hjem, for blandt andre Knorr laver svampebouillon.
De bedste hilsner
Holger
Helle
Tusind tak for det hurtige svar.
Helle
Hvis man bruger tørret rosmarin, hvor meget skal man så bruge??
Madensverden.dk
Hej Helle
Jeg ville nok bruge et par teskefulde - en til kødet og i en sovsen. Men i sovsen kan du eventuelt smage til med mere.
Bedste hilsner
Holger