Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.
Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.
Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du i øvrigt se mere om rosmarin.
Opskrift på karbonader i fad
Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 500 gram hakket kalv og svin med 10% fedt
- 1 teskefuld salt
- rosmarin
Sådan gør du
- Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
- Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
- Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
- Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
- Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
- Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.
Tips
De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris (se her i linket hvor meget ris du skal bruge og hvordan du koger dem) eller en hjemmelavet kartoffelmos.
Se også disse opskrifter:
Hej Susanne
Det er desværre ikke mange steder, der har det på hylderne. Men blandt andet i de lidt større supermarkeder og specialbutikker. Jeg har købt mine i et italiensk supermarked, og jeg vil virkelig opfordre til, at man ofte anvender bouillon med svampe i stedet for en almindelig hønsebouillon. Den giver en dybere smag og mere umami.
Måske kan du overtale din lokale købmand til at købe et parti hjem, for blandt andre Knorr laver svampebouillon.
De bedste hilsner
Holger
Hvor kan man købe svampeboulliong
Tusind tak for det hurtige svar.
Hej Helle
Jeg ville nok bruge et par teskefulde - en til kødet og i en sovsen. Men i sovsen kan du eventuelt smage til med mere.
Bedste hilsner
Holger
Hvis man bruger tørret rosmarin, hvor meget skal man så bruge??