Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Kylling stroganoff er en velsmagende og lækker variant af den klassisk Bøf stroganoff, der som bekendt laves med oksekød.
Men her er det altså en mere let udgave, hvor du kan bruge kylling inderfilet eller brystfilet. Det er op til dig.
Samtidig er det en meget nem og hurtig gryderet med kylling, som samlet kan laves på 45 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem kylling stroganoff
Serveres med ris, og opskriften er beregnet til fire personer.
Kylling stroganoff
Ingredienser
- 500 gram kyllingeinderfilet - eller kyllingebryst
- smør - til stegnig
- 1 pakke bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
- 200 gram champignon - i skiver eller grofthakket
- 1 stort løg - hakkes fint
- 1 spiseskefuld rosmarin - grofthakket
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde sennep
- 1,5 deciliter bouillon - 1,5 dl vand og en bouillonterning (høns)
- 2 teskefulde timian - tørret
- 2,5 deciliter fløde
- 1 citron - lidt presset citronsaft
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Til kylling stroganoff kan du også anvende kyllingebryst filet, der skæres ud i mindre tern. Tilberedningstiden er den samme.
- Brun kyllingekødet grundigt i lidt smør i en varm gryde, og tag det derefter til side.
- Sæt gryden tilbage på kogepladen, og steg nu baconskiver i mindre stykker i et minuts tid.
- Kom nu champignon ved, og lad det stege lidt mere, inden du tilsætter løg og rosmarin. Lad det svitse kort. Se evt. videoen hvordan du laver retten.
- Kom så paprika i din kylling stroganoff sammen med lidt sennep og bouillon. Rør evt. 1,5 deciliter vand sammen med en terning hønsebouillon. Tilsæt også lidt tørret timian. Rør rundt.
- Kom det stegte kyllingekød tilbage i gryden sammen med fløde, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft og sukker.
- Lad din gryderet med kylling simre ca. 15 minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kylling stroganoff serveres straks sammen med kogte ris og en lækker salat efter eget valg. Kan også serveres med kartoffelmos.
Bente Rasmussen
Hej Holger
Tusinde tak for den fantastiske opskrift på kyllinge stroganoff, den elsker vi så meget 👍
Susanne Ingvorsen
Hej Holger,
Jeg bor i Australien og elsker dine mad opskrifter, den sidste jeg lavede var kyllinge stroganoff, den smagte himmelsk og er blevet en af min familjes favoritter. Glæder mig til at prøve andre af dine opskrifter, I aften bliver det Fanø gryde.
Mange hilsner
Susanne
tom zinck nielsen
jeg er ved at lave din kylling stroganoff ! Er tre spiseskefulde hakket rosmarin ikke meget ? Vh Tom (og tak for mange dejlige opskrifter)
Holger Rørby Madsen
Hej Tom
Mange tak - og jeg synes tre spsk. er passende, uden at tage for meget over. Men du kan sagtens nøjes med lidt mindre 🙂
Håber du nyder gryderetten.
Alt det bedste
Holger
Bo
Jo det er alt for meget har lige lavet opskriften og jeg dublede på alt dog ikke rosmarin…og det er stadig for meget,,,mit bud vil være maks en spiseske til 500 gr. Maks!!
Dalia
Jeg lavede denne fantastiske ret forleden dag 😊. Kan man skifte kyllingekødet ud med oksekød? Hav en dejlig dag 😊