Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Karrykødsovs med ris er en skøn aftensmad, som er populær hos både børn og voksne.
Her får du en super lækker kødsovs, der er lavet med karry og hakket kød, og retten er meget nem at lave. Der er tilsat lidt gulerødder for at gøre retten lidt mere sund.
I smag kan karrykødsovsen minde lidt om boller i karry, og det er altså en virkelig god hverdagsret, da du også kan lave den på en halv times tid.
Mængden af karry kan justeres efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på karrykødsovs
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Kød og grønt
- 375 gram hakket kalv og svin
- 2 spiseskefulde olie - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 150 gram gulerødder - i små tern
- 2 teskefulde karry
- salt og friskkværnet peber
Sovs
- 2,5 deciliter vand - kogende
- 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 teskefulde karry
- 1 teskefuld gurkemeje
- 1,5 deciliter mælk
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris - koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Rør 1 bouillonterning ud i 2,5 deciliter vand (kogende) kogende til en bouillon.
- 375 gram hakket kalv og svin brunes i 2 spiseskefulde olie i en gryde. Tilsæt så 1 stort løg sammen med 150 gram gulerødder og 2 teskefulde karry, og lad det svitse et minuts tid mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og tag det til side i en skål.
- Stil gryden tilbage på kogepladen og kom 2 spiseskefulde smør i. Lad smørret smelte og tilsæt 2 spiseskefulde hvedemel, 2 teskefulde karry og 1 teskefuld gurkemeje.
- Pisk det sammen, og pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter 1,5 deciliter mælk indtil du har en passende konsistens. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad karrysovsen simre et par minutter.
- Kog 300 gram ris som anvist på pakken og gør grøntsager klar. Karrykødsov kan serveres med ærter, dampet spidskål eller hvad du synes.
- Kom det stegte hakkede kød, løg og gulerødder i karrysovsen, og lad det varme med i ca. 5 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Den færdige karrykødsovs serveres straks sammen med de kogte ris og grøntsager. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
- Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
- Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
- Crispy chicken med indisk karrysauce og ris
- Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
Ruth
Nu må vi jo ikke koge ris efter anvisning på pakken mere. Hvad gør du? Synes den bliver klistret og træls af at ligge i blød og derefter kogt i rigeligt vand🙁
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Jeg tror anvisningerne på pakkerne nu gradvist bliver opdateret. Men et godt tip er, at skylle risene grundigt inden kogning, da de klistrer mindre. Ved at skylle risene fjerner du noget af stivelsen.
Og ellers er det bare at koge ris i rigeligt vand.
Alt det bedste
Holger
Ole Scharf
Altid skønne og lette opskrifter.
Camilla Rasmussen
Jeg synes gurkemejen forsvandt ud i den blå luft? Hvornår skal den tilsættes??
Erling
Dejlig ret - jeg brunede lige lidt bacon i tern sammen med kødet, det gjorde kun godt, tror jeg 😉