Blomkålskarry er en lækker og nem pure med masser af den sunde blomkål. Blomkålskarryen er perfekt at servere til kylling og lyst kød.
Her får du min opskrift på en lækker blomkålskarry, der er en god måde at spise mere kål på.
Blomkål blendes med karry og mælk, og det giver altså lækkert tilbehør til kylling og andet lyst kød.
Her er den lavet med almindelig mælk, men du kan også blende den med kokosmælk, hvilket gør den lidt federe i smagen. Men det er bestemt også lækkert.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålskarry
Blomkålskarry
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 spiseskefuld smør
- 3 teskefulde karry
- 3 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær den nederste del af stokken fra og smid den ud. Resten af blomkålen skæres i mindre stykker/buketter, som kommes i gryde.
- Hæld vand ved så det netop dækker kålen, og tilsæt også en teskefuld salt.
- Kog blomkålen mør, og det tager cirka 15 minutter.
- Hæld den kogte blomkål i et dørslag og stil gryden tilbage på komfuret.
- En spiseskefuld smør smeltet i gryden, hvorefter karry kommes ved.
- Tilsæt blomkål, vend det rundt og tag gryden af igen.
- Blend blomkålen sammen med mælk. Start med halvdelen af mælken og tilsæt indtil du har den ønskede konsistens. Tilfør om nødvendigt mere end de tre deciliter mælk. Jeg plejer blot at anvende en almindelig stavblender.
- Blomkålskarry skal hverken være for tyk eller flydende, og du smager den til med salt og peber. Eventuelt også med mere karry, hvis du ønsker det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Blomkålskarry er fremragende som tilbehør til ovnstegt kylling, men prøv også lave gulerødder med bacon til.
Her kan du bruge blomkålskarry som en dip, som du dypper gulerødderne i. Meget lækkert.
Torben
Så god så god smager af mere den er super👍👍🇩🇰