Her får du opskriften på gulerødder med bacon, der er små snackgulerødder omviklet med baconskiver og penslet med honning.
Gulerødder med bacon er ikke alene nemt at lave, det er altså også smukt tilbehør, som de fleste vil elske.
Bacon og snackgulerødder
Jeg har her lavet de baconsvøbte gulerødder med de små snackgulerødder, dem man køber i små poser.
De har de helt rigtige størrelse, og er nemme at håndtere.
Du kan selvfølgelig også lave bacongulerødderne med større gulerødder, men så skal du lige koge gulerødderne en smule mere.
Ellers bliver baconen sprød og færdig før gulerødderne er tilpas møre.
Honning i opskriften
Gulerødderne skal pensles med lidt honning, der giver den helt rigtige og lidt sødlige smag.
Her har jeg anvendt en akacie honning, men du kan selvfølgelig bruge den honning, som du nu har stående i køkkenet.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er fem små bacongulerødder til hver som tilbehør. Men du kan jo lave flere, hvis du gerne vil det.
Husk blot, at du skal bruge en halv skive bacon til hver snackgulerod.
Opskrift på gulerødder med bacon
Gulerødder med bacon og honning
Ingredienser
- 20 gulerødder - små
- 10 skiver bacon
- akacie honning
- flagesalt
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- De små gulerødder vaskes. Kom lidt vand i en gryde sammen med lidt salt, og blanchér gulerødder i spilkogende vand i max. 30 sekunder.
- Hæld vandet fra og koldt vand i gryden, så kogningen standses øjeblikkeligt. Lad stå et minut, og hæld så vandet fra.
- Del baconskiverne på midten, og vikl et stykke bacon om hver gulerod.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og nu kommer et godt trick. Normalt vil baconfedt og honning blive til en sort masse, der vil klæbe sig om bunden på gulerødderne. Men hæv gulerødderne lidt op ved at lave to tynde pølser af sølvpapir, som du derefter lægger de baconsvøbte gulerødder på. Se billedet.
- Drys gulerødderne med en smule flagesalt, og pensl dem forsigtigt med honning.
- Stil dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. De er færdige når baconen begynder at blive lidt mørk i farven, som du kan se på billedet.
- Du kan i øvrigt med fordel pensle de baconsvøbte gulerødder en gang mere med honning.
- De færdigbagte bacongulerødder drysses med lidt finthakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De lækre gulerødder med bacon serveres som tilbehør til de fleste kødretter. Eller nyd dem som de er, evt. som en lille snack eller forret.
Her kan du i øvrigt se hvorfor du normalt roligt kan bruge sølvpapir til madlavning.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: