Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.
Hasselback gulerødder er nemme at lave, og så er de smukke når de serveres.
Tips til opskriften
Gulerødder skæres ud som man gør med de velkendte hasselback kartofler, hvor de skærer skiver i gulerødderne, men uden at skære helt igennem.
Du undgår gennemskårne gulerødder ved, at lægge gulerødderne mellem to trægrydeskeer.
Opskriften er til fire personer, men du kan jo lave det antal hasselback gulerødder, som du synes.
Opskrift på hasselback gulerødder
Hasselback gulerødder med timian
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 6-8 store gulerødder
- 30 gram smør
- salt groft eller flagesalt
- timian frisk eller tørret
Sådan gør du
- Gulerødderne vaskes grundigt, og børstes fri for jord. Men de skal ikke skrælles. Skær top og bund af.
- For at gulerødderne står solidt under bagning i ovnen, kan du med fordel lige skære en lille skive af bunden, så den bliver lige.
- Læg nu gulerødderne mellem to grydeskeer af træ, og skær gulerødderne i tynde skiver med en skarp kniv. Men altså uden at skære igennem.
- Læg gulerødderne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
- Smelt smør og pensl gulerødderne grundigt med smørret.
- Krydr derefter med groft salt og timian.
- Bag nu hasselback gulerødderne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
Tips
Er dine hasselback gulerødder ikke helt møre, giver du dem blot nogle minutter ekstra.
Se også disse opskrifter med gulerødder:
Synes det er nogle dejlige spændende opskrifter i har
Mvh Gurli Nielsen