Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.
Hasselback gulerødder er nemme at lave, og så er de smukke når de serveres.
Tips til opskriften
Gulerødder skæres ud som man gør med de velkendte hasselback kartofler, hvor de skærer skiver i gulerødderne, men uden at skære helt igennem.
Du undgår gennemskårne gulerødder ved, at lægge gulerødderne mellem to trægrydeskeer.
Opskriften er til fire personer, men du kan jo lave det antal hasselback gulerødder, som du synes.
Se også de gode opskrifter på:
- Hasselback kartofler
- Gulerødder med bacon og honning
- Kartofler og gulerødder i ovn
- Hasselback pastinakker
Opskrift på hasselback gulerødder
Hasselback gulerødder
Ingredienser
- 8 store gulerødder
- 30 gram smør
- salt - groft eller flagesalt
- timian - frisk eller tørret
Sådan gør du
- Gulerødderne vaskes grundigt, og børstes fri for jord. Men de skal ikke skrælles. Skær top og bund af.
- For at gulerødderne står solidt under bagning i ovnen, kan du med fordel lige skære en lille skive af bunden, så den bliver lige.
- Læg nu gulerødderne mellem to grydeskeer af træ, og skær gulerødderne i tynde skiver med en skarp kniv. Men altså uden at skære igennem.
- Læg gulerødderne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
- Smelt smør og pensl gulerødderne grundigt med smørret.
- Krydr derefter med groft salt og timian.
- Bag nu hasselback gulerødderne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Er dine hasselback gulerødder ikke helt møre, giver du dem blot nogle minutter ekstra.
Gulerødderne er gode som tilbehør til stort set alle kødretter.
Du kan også sagtens lave dem på din grill, hvor de skal tilberedes ved indirekte varme. Tiden er den samme
Jens Albert
Jeg kan rigtig godt lide mad. Især og spise det. Jeg elsker virkelig en god ovnret eller gryderet og en god flaske vin. Men efter og have fundet madens verden på Facebook er jeg åbnet op for den store verden i køkkenet. Det er så inspirerende at følge med i de fantastiske opskrifter der popper op. Nemt og til at gå til. Det har givet mig mulighed for at smage nogle grønsager jeg slet ikke vidste fandtes. Jeg elsker det. Vh Jens
Lis Joergensen
De smager vildt godt. Men kan de også laves på grillen?
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Yes - det kan de sagtens. Gulerødderne grilles blot ved indirekte varme - og i cirka samme tid.
Alt det bedste
Holger
Gurli
Synes det er nogle dejlige spændende opskrifter i har
Mvh Gurli Nielsen