Her får du min opskrift på kartofler og gulerødder i ovn. Nemme rodfrugter bagt i ovnen med olie og citronsaft. Som tilbehør til al mad.
Kartofler og gulerødder i ovn er super nemt tilbehør til stort set alle kødretter, og de smager fremragende.
Her snittes kartofler og gulerødder i mindre stykker, og bages derefter med lidt olivenolie og citronsaft.
Det er vigtigt, at stykkerne både er lige store - og heller er for store. Det skyldes, at rodfrugterne helst skal tilberedes lige meget.
Du kan i øvrigt også tilsætte andre rodfrugter til dine kartofler og gulerødder i ovn - her er blandt andet knoldselleri, pastinakker og persillerødder rigtig gode.
Opskrift på kartofler og gulerødder i ovn
Ingredienser
- 400 gram kartofler gerne små, i kvarte eller halve
- 400 gram gulerødder i mundretter stykker
- Lidt olivenolie
- 1 citron friskpresset citronsaft
- salt gerne flagesalt
- Lidt persille bredbladet persille
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Beklæd et ildfast eller en bradepande med bagepapir (og spar lidt rengøring).
- Skær kartofler og gulerødder ud i mindre stykker. Af hensyn til tilberedningen er det vigtigt, at rodfrugterne er nogenlunde lige store i stykkerne. Skær dem ikke for store, da det forlænger tilberedningstiden.
- Kom kartofler og gulerødder i en skål, og vend dem med olivenolie, salt og saften fra en halv citron. Vendes godt rundt.
- Fordel rodfrugterne i det ildfaste fad eller bradepande, så det ligger jævnt.
- Bag dine kartofler og gulerødder i ovn i ca. 30-35 minutter, så de er møre. Prik gerne i dem for at tjekke de er møre, og giv dem ellers lidt mere tid. Du kan med fordel vende rodfrugterne rundt et par gange undervejs.
- Inden servering vendes lidt bredbladet persille i.
Næringsindhold
Tips
De møre kartofler og gulerødder i ovn serveres straks.
Som sagt kan de bruges som tilbehør til stort set alle kødretter, og det vil sige alt fra frikadeller til en bøf, koteletter, kylling og meget mere.
Se ogs disse opskrifter:
Comments
No Comments