Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er indspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.
Du har sikkert spise masser af hasselback kartofler, men har du nogensinde fået hasselback pastinakker?
Hvis ikke, ja så er det på tide nu. Pastinakkerne skæres i skiver, og tilberedes med olivenolie, salt og tørret timian.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet én stor pastinak pr. person.
Men du kan selvfølgelig bare føje flere til. Tilberedningstiden er den samme.
Se også mine opskrifter på:
Opskrifter med rodfrugter - 10 favoritter
Kartofler og gulerødder i ovn som nemt tilbehør
Hasselback kartofler (opskrift på hasselbagte kartofler)
Ingredienser til hasselback pastinakker
4 store pastinakker
Olivenolie
Groft salt
Tørret timian
Fremgangsmåde
- Pastinakker vaskes og skrubbes rene, men de skal ikke skrælles. Der sidder mange vitaminer lige under skrællen, så det er synd at fjerne den.
- Læg nu en pastinak mellem to grydeskeer af træ, og snit den i tynde skiver. Men altså uden at skære helt igennem, og det netop det skal de to grydeskeer hindre. Ret smart.
- Læg pastinakkerne i et ildfast fad, der er beklædt med lidt bagepapir. Stil dem så de ikke vælter.
- Dryp nu godt med olivenolie over dem, og drys derefter med groft salt og tørret timian.
- Du kan også give dem lidt honning, men det er ikke nødvendigt.
- Bag nu de lækre pastinakker i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
Den præcise tilberedningstid afhænger selvfølgelig af størrelsen, men stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at mærke hasselback pastinakkerne er møre. Og ellers giver du dem blot nogle minutter mere.
Del dine ideer og tanker med os andre her: