• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hasselback selleri - knoldselleri serveret på den lækre måde

Hasselback selleri - knoldselleri serveret på den lækre måde

billederesultat for hasselback selleri
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. september 2024 - Udgivet: 11. oktober 2023

Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.

Hasselback selleri er en smart måde at tilberede knoldselleri på, og den er inspireret af de populære kartofler, der er skåret næsten helt igennem.

Du skal blot halvere og skrælle knoldsellerien, som derefter skæres i skiver - men uden at skære helt igennem.

Det er nemt og godt, og så er knoldselleri en sund råvare. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Boller i selleri

Sellerisalat med spidskål og bacon

Bagt selleri med perlespelt

Ovnbagt knoldselleri

Opskrift på hasselback selleri

billederesultat for hasselback selleri
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselback selleri

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 104
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 knoldselleri
  • 20 g smør - smeltet
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del knoldselleri i to halve, og med en skarp kniv skæres skrællen fra og kasseres.
  3. Læg en halv knoldselleri med skærefladen nedad på et skærebræt, og læg to trægrydeskeer på hver side af sellerien.
  4. Med en skarp kniv skæres knoldsellerien nu i tynde skiver, men grydeskeerne hindrer at du kommer til at skære helt igennem. For det skal man naturligvis ikke.
  5. Gør på samme måde med den anden halve selleri, og læg dem på bageplade med bagepapir. Eller i et lille ildfast fad.
  6. Pensl din hasselback selleri med smeltet smør, og krydr med salt, peber og lidt frisk timian.
  7. Hasselback knoldselleri skal nu bages i ca. 50 minutter, hvor du efter ca. 20 minutter lige pensler de halve selleri igen med smør.
  8. Efter ca. 50 minutter prikker du lige i dem med en kødnål for at mærke, at de er helt gennembagte.

Næringsindhold

Kalorier: 104kcalKulhydrater: 15gProtein: 2gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 776mgKalium: 490mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 137IUVitamin C: 13mgCalcium: 72mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hasselback selleri serveres straks som tilbehør til eks. bøffer eller oksestege. Passer også perfekt til en helstegt kalvemørbrad.

Pynt eventuelt dine knoldselleri med lidt frisk timian ved serveringen, hvor hver person kan tage stykker af sellerien med en ske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required