Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.
Oksekød med kål er en nem og meget sund hverdagsret, hvor du steger hakket oksekød med hvidkål.
Retten er såmænd også ret hurtig at lave, og den passer meget sig selv til sidst, hvor du så kan rydder køkkenet og dække bord.
Anvend gerne hakket oksekød med en fedtprocent på omkring de 10, og hvidkål kan eventuelt erstattes med spidskål, hvis du gerne vil have det.
Og det kan da godt være, du tænker, at det lyder som en lidt kedelig ret, men tro mig, den kan sagtens blive en ny livret hjemme hos dig, for det smager virkelig godt.
Samtidig er det en god måde at spise mere kål på.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på oksekød med kål
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 lille hvidkål
- 3 teskefulde karry
- 5 deciliter bouillon
- 1 potte persille
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en stor stegepande frem, så der er god plads til hele retten.
- Varm panden op og kom en lille sjat olivenolie på. Brun nu hakket oksekød grundigt, så det danner smag og stegeskorpe.
- Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver og kommes ved det hakkede kød sammen med finthakket hvidløgsfed.
- Gulerødder skæres i mindre tern og kommes ligeledes ved. Lad det sautere et par minutter.
- Hvidkål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter hvidkålen i tynde strimler, der lægges i panden. Måske skal du ikke bruge hele hvidkålen, det afhænger af størrelsen. Men brug en passende mængde kål.
- Lad hvidkålen falde lidt sammen mens du røre rundt, tilsæt karry og hæld derefter bouillon og lidt engelsk sauce ved.
- Når dit oksekød med kål koger skrues lidt ned for varmen, og retten skal nu simre i cirka 25 minutter.
- Smages til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere karry, afhængig af hvor stærk du ønsker dit oksekød med kål.
- Til sidst vendes en potte finthakket persille i.
Næringsindhold
Tips
Oksekød med kål kan faktisk serveres som den er, men det smager godt med et stykke nybagt brød til.
Eventuelt et stykke hjemmebagt grydebrød eller mine skønne kærnemælksbrød.
Se også disse opskrifter med hakket oksekød:
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød
Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris

Jørn Bach-Christensen
Madens Verden er uinteresant for mig, når man ikke længere kan printe opskriften ud, uden at blive medlem.
Jørn Bach-Christensen
Holger Rørby Madsen
Hej Jørn
Tak for din besked og det er jeg da ked af at høre.
Desværre er det ikke gratis at lave sådan en side med opskrifter, og som medlem slipper du jo også for annoncer. Så jeg håber da du har lyst til at bakke op om mit arbejde.
Alt det bedste
Holger
Tenna
Hold nu op, det smager godt. ( Denne ret med oksefars, kål, gulerod, karry mm. Meget bedre end ventet. 😋
Holger Rørby Madsen
Hej Tenna
Det er altid dejligt når man bliver positivt overrasket 🙂
Tak for det - alt det bedste
Holger
Suro
Kan man erstatte gulerødder med persillerødder.?
Kan godt lide RÅ gulerødder, men ikke kogte. SU. Vh suro