Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Ingredienser
- 250 gram gulerødder i små tern
- 250 gram spidskål fintsnittet
- muskatnød revet
- 400 gram hakket oksekød med 10 procent fedt
- 1 rødløg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- Lidt cayennepeber pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 0,5 teske stødt spidskommen
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 dusk persille
- 4 deciliter kalvefond eller hønsebouillon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gulerødder skæres i små tern og spidskålen snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu det hakkede oksekød grundigt.
- Hak rødløg og hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom cayennepeber, spidskommen, paprika og oregano ved, og steg det hele et par minutter.
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også grofthakket persille, et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Du er måske også interesseret i opskriften på slagterens frikadeller eller den bedste æggekage.
Hej
I forhold til kalorietælling og næringsindhold - hvor stor en portion svarer til 322 kalorier?
Mvh Anne-Mette
Hej Anne-Mette
Det svarer til en fjerdedel af opskriften, da den er beregnet til fire personer. Det er en ganske kalorie-let ret 🙂
Alt det bedste
Holger
Tak, jeg glæder mig til at prøve den🌼
Det er en rigtig lækker ret, som jeg har lavet flere gange.
Mange tak, Karin. det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger