Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Indhold
- Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
- Hakket oksekød og spidskål i ovn
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Servering
- Spidskålsgryde
- Fyldt spidskål med oksekød
- Spidskålssalat med æble og avocado
- Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
- Stuvet spidskål
- Lynstegt kylling med spidskål og soja
- FAQ
- Kommentarer

Hakket oksekød og spidskål i ovn
Ingredienser
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g spidskål - fintsnittet
- muskatnød - revet
- 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - hakket
- 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gulerødder skæres i små tern og spidskål snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu hakket oksekød grundigt.
- Hak rødløg og hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom cayennepeber, stødt spidskommen, paprika og oregano ved, og steg det hele et par minutter
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden, og på linje med eks. æggekage, pandekager, frikadeller og mørbradgryde.
Flere inspirerende opskrifter:
Spidskålsgryde
Fyldt spidskål med oksekød
Spidskålssalat med æble og avocado
Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
Stuvet spidskål
Lynstegt kylling med spidskål og soja
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Rester af hakket oksekød med spidskål fryses i en tæt beholder og kan varmes i pande, gryde eller ovn.
Ja, du kan sagtens erstatte spidskål med samme mængde hvidkål. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Claus Larsen
Det smager bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang det bliver lavet. 5 stjerner herfra 😀
Josephine
Smagte fantastisk. God opskrift.
Jeg kogte fuldkorns nudler ved siden af.
Det var perfekt sammen, og min søn var også vild med det.
Holger Rørby Madsen
Hej Josephine
Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre.
Og altid godt med fuldkorns nudler 🙂
Alt det bedste
Holger
Kim
Hej Holger.
Er retten med spidskål og oksekød egnet til at fryse?
Anna-Grethe
Hej
Jeg brugte hakket kyllingekød og grøntsagboullion i stedet for oksekød da der er flexitarer i familien. Det kan bestemt anbefales😊
Bent Jørgensen
Hej Holger.
Det er åbenbart kun fra min PC at jeg ikke kan gemme eller udskrive mere.
På min telefon er der et andet billede, og derfra kan jeg både printe og udskrive.
Det undrer mig lidt.
Mvh. Bent
Bent Jørgensen
Hej Holger.
Jeg har mistet muligheden for at printe og gemme opskrifter.
Er der noget jeg kan gøre eller kan du rette problemet.
Mvh. Bent
Susanne
Dejlig opskrift - en genganger herhjemme. Men bliver nødt til lige at kommentere på mængden. Hvis I er 4 personer skal der laves dobbelt portion, evt bare dobbelt op på grøntsager. Eller servere med flute fx. Her er vi kun 2 og den ene en sulten håndværker, og vi er nødt til at lave ekstra. Men smagen elsker vi.
Sven Gladov
Hej Holger!
Som medlem har man bl.a. den fordel, at man kan printe opskriften, eller nej det kan man IKKE.
Selv om man er logget på kan man ikke altid printe opskriften, eller er det kun de "lækre" opskrifter man kan printe?
F.eks. har man ikke printmuligheden for denne opskrift.
Hvorfor?
Mvh. Sven Gladov
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Tak for det og god du skriver. Jeg har sendt dig en mail og det bør virke nu, når du logger ind.
De bedste hilsner
Holger