Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 250 gram gulerødder - i små tern
- 250 gram spidskål - fintsnittet
- muskatnød - revet
- 400 gram hakket oksekød - med 10 procent fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 teske cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 1 teske stødt spidskommen
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - hakket
- 4 deciliter kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 250 gram gulerødder skæres i små tern og 250 gram spidskål snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu 400 gram hakket oksekød grundigt.
- Hak 1 rødløg og 4 fed hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom 0,5 teske cayennepeber, 1 teske stødt spidskommen, 2 teskefulde paprika og 2 teskefulde oregano ved, og steg det hele et par minutter.
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også 1 håndfuld persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så 4 deciliter kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Opskriften er en af de allermest populære her på Madens Verden, og andre i denne kategori er:
Hanne
Jeg er vild med din opskrift på alt i fad med spidskål og hk oksekød. Jeg varierer ofte med rester fra køleskabet, og krydrer rettet ekstra godt med cayennepeber og muskatnød. Lige efter min smag
Mums! 😋
Jesper
Har lige lavet oksekød med kål i fad… nu står den på Mac d. Hold nu op en smagsløs gang fis.
Holger Rørby Madsen
Hej Jesper
Lyder som om du har glemt krydderier - eller at de er blevet for gamle.
Eller tilsæt lidt mere, hvis du ønsker retten endnu mere krydret 🙂
Det er i hvert fald mere krydret end McDonalds.
Alt det bedste
Holger
Helle Christiansen
Hej
Som farmor vil jeg gerne lave mad -oksekød og spidskål - til den unge familie. Det skal gerne laves dagen før, da vi skal have maden med tidlig næste dag og en transporttid på ca. 1 time.
Skal man altid gøre maden helt færdig inden den sættes på køl eller kan man vente med de sidste 30 min. I ovnen til næste dag ved 17.30 tiden og lade de unge drysse persillen på.
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det var da en fantastisk god ide. Jeg vil bare lave retten færdig, køle den ned og lune den dagen efter. Det tror jeg bliver bedst - og det bliver i øvrigt rigtig godt.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Birte Eenberg
Du skriver at man kommer persille på inden retten kommer i ovnen.
Og man kan fryse ned og genopvarm????
Jeg lærte af min mor at persille ikke må genopvarmes og heller ikke fryses ned i en kødet!!!!
Er der ændret på disse regler - for det vil være dejligt. Tak for gode opskrifter
Vh Birte 😎
Holger Rørby Madsen
Hej Birte
Man skal ikke være så bekymret, men blandt andet blot huske at få retten hurtigt på køl, hvis den skal gemmes til senere. Det har jeg skrevet lidt mere om her: https://madensverden.dk/maa-man-genopvarme-mad-med-spinat-og-persille/
Alt det bedste
Holger
conny
kan retten laves dagen før den skal bruges
Holger Rørby Madsen
Hej Conny
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Mai-Britt Petersen
Har lavet en stor portion.
Kan retten fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Ja, det kan den sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Laila
Hvorfor kan man ikke skrive opskriften ud ?
Holger Rørby Madsen
Hej Laila
Er du logget ind? For så bør du kunne lave en flot printudgave 🙂
Alt det bedste
Holger
Birte Højbjerg Lauridsen
Kunne man ikke lige så godt tilberede det færdigt i panden - og så spare strømmen til ovnen..?
Lissy Nørskov
Ej det blev for trist og smagsløst
Ole Westermann
Hvorfor er det ikke længere revne gulerødder ?
Karin Mogensen
Det er en rigtig lækker ret, som jeg har lavet flere gange.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Karin. det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger
Anne-Mette
Hej
I forhold til kalorietælling og næringsindhold - hvor stor en portion svarer til 322 kalorier?
Mvh Anne-Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Anne-Mette
Det svarer til en fjerdedel af opskriften, da den er beregnet til fire personer. Det er en ganske kalorie-let ret 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne-Mette
Tak, jeg glæder mig til at prøve den🌼
Laerke Bertelsen
Det ser lækkert ud, jeg vil prøve det så hurtigt som muligt, forhåbentlig vil det se ud som på billedet!
Lene
Kan man udskifte oksekød med hakket kylling i denne ret??
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Corinna
Jeg er meget meget glad for mailen, som gør at jeg ikke behøver at spekulere over aftensmaden. Jeg finder ALTID noget. Tak. Jeg har både app og får mail.
Lis
Har lige lavet den til aften. Smager virkelig godt og lækkert 😍
Jolanda
Dejlig ret. Jeg starter dog med kødet i en gryde. Så løg og hvidløg samt krydderier. Bagefter kålen og gulerødderne. Det får ca. 8-10 minutter, så er retten klar. Meget nemmere og ingen brug for en dyr ovn.
Jolanda
Inga Hansen
Hej, Jolanda, jeg giver dig ret, det er billigere og nemmere i en gryde.
Frank Koefoed
Ha, sådan gør jeg også!
Trine
Jeg gør det samme. Det giver ingen mening at retten skal i ovnen.
Jørgen Remod
Hej
I videoen kommer der også ris i retten, men det står der intet om i opskriften! Hvorfor?
Grethe Andersen
Hej og tusind tak for alle dine opskrifter, jeg elsker alle slags kål og dem har du heldigvis meget af i dine opskrifter, så jeg vil bare sige tusind tak for dem hej fra Grethe Andersen
Bjarne
Kan retten fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Bjarne
Du kan sagtens fryse retten ned. Men husk at gøre ret hurtigt efter.
Alt det bedste
Holger
Hannah
Meget nemt at lave, og virkelig virkelig lækker. Børnene elskede det.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Hannah - super dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Rose Nielsen
Det er bare lækkert 🙂 elsker den slags mad!
Rose
Peter Berg
Hej Holger,
Tak for din site her.
Jeg er en lidt bedaget herre på 75, der har fået den hårde opgave at lave mad til vore dejlige børnebørn, når de kommer på besøg hver onsdag, og hos dig kan jeg altid finde gode råd.
Glæder mig til retten med "hakket oksekød med spidskål" og så tomatsalat til.
🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for din venlige hilsen, og det er da ingen alder 🙂
Skønt at høre med børnebørnenes besøg, og jeg er sikker på de bliver vilde med denne ret med oksekød og spidskål.
De bedste hilsner
Holger
Søren
Fantastisk ret, også selvom, man ikke har alle ingredienser, så gør krydderierne og måden, retten tilberedes på, at det bliver en fantastisk ret.
MANGE TAK
Holger Rørby Madsen
Velbekomme, Søren - denne ret er også en favorit ger 🙂
Og man kan sagtens variere den.
Alt det bedste
Holger
Ole Christiansen
PAS PÅ - jeg kom desværre til at spolere retten. Jeg tilsatte nemlig 2 x 180 ml økologiske kalvefond fra Änglemark. Der står intet på forsiden af flasken så jeg fattede ikke mistanke. Men efterfølgen de læste jeg, at 180 ml kalvefond svarer til 7,5 liter kalvefond. Og 2x giver altså 15 liter-ækvivalente, selvom det blot var 2 x 180 ml. ØV-ØV.
Kim
Du anvender som regel spidskål i retterne. Ville jeg kunne skifte det ud med alm hvidkål?
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Jeg elsker spidskål, så det gør jeg 🙂
Og du kan uden problemer skifte spidskålen ud med hvidkål 1:1.
Det er bla. fordi jeg synes spidskål er lidt nemmere at håndtere.
De bedste hilsner
Holger
Mads
Hej,
Lækker ret uden tvivl.
I forhold til jeres ‘udskriv opskrift’ funktion så bør i få den ændret så den kun udskriver opskriften.
Jeg fik udskrevet 8 A4 sider med skrift på begge sider - ikke så hensigtsmæssigt i disse tider!
Hilsen
Mads
Holger Rørby Madsen
Hej Mads
Mange tak for din tilbagemelding, og den tjekker jeg lige igennem. Har du anvendt printknappen øverst i opskriften?
Jeg løber det lige igennem, for der skal selvfølgelig ikke printes mere end nødvendigt 🙂
Atter en gang tak.
De bedste hilsner
Holger
Elinor
Det smagte fantastisk. Jeg lavede dobbelt portion til 7 voksne og en 1 årig. Der var lige lidt nok.
Men det er helt sikkert ikke sidste gang vi har fået det. Fantastisk hjemmeside.
Madensverden.dk
Hej Elinor
Fantastisk - det er jeg glad for at høre 🙂
Det med portionsstørrelser er altid svært, men kom lidt mere i næste gang. Der skal jo altid være nok 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte Bjørnsen Hansen
Jeg har lavet retten flere gange,og har valgt at tilsætte pastapenne,og drysse med revet ost.Det smager rigtigt godt,og mætter godt.
Bodil
Persille og genopvarmning!!!
Andrea
Der lyder lækkert. Hvorfor skal det egentlig i oven.? Er retten ikke allerede klar efter stegning på panden? Jeg laver nogen gang stegt spidskål og det tager jo ikke lang tid og smager fantastisk.
Tanja
Fantastisk ret - og børnene elsker den. Vi får altid tortilla pandekager til og en creme fraiche dressing til af salt og peber, hvidløg, citron, spidskommen og oregano. Uhmmm
Trine
Herhjemme er vi rigtig glade for bønner, så retten fik en dåse kidneybønner, hvilket fungerede virkelig fint!
Madensverden.dk
Tak for det, Trine - det lyder sørme også lækkert 🙂
Godt nytår - de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Karin
Åh, hvor gemmer opskriften sig?? Lasagne med spidskål ???? Hjææælp ????
Madensverden.dk
Hej Karin
Den er skam lige her: https://madensverden.dk/lasagne-spidskaal/
🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Katrine
Fantastisk ret 🙂 Måske en ny familie-favorit hos os.
Synes ikke den behøver helt 40 min.
Tak for en god opskrift 🙂
Vi dryssede parmesan over.... det var godt.
Madensverden.dk
Dejligt at høre, Katrine, og tak for tilbagemeldingen 🙂
Godt tip med parmesan - hermed givet videre.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Elin Henriques
Den smagte fantastisk godt. Havde lavet dobbelt portion så der var til fryseren. Godt det samme, for vi fik gæster, som også var meget begejstrede. Bagte den kun 25 min., hvilket var perfekt, selv om jeg havde vendt den rundt et par gange.serverede tomatsalat og ris til. Stor succes!
Madensverden.dk
Hej Elin
Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Det er også en dejlig ret, som både er god til hverdag og gæster.
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Manuela Bittorf
Jeg har lavet denne ret i dag. Smagen er fantastisk. Men jeg tog den ud efter blot 20 minutter. Jeg synes, kødet bliver alt for tørt og spidskålen for blød. Næste gang ville jeg nok vælge at tage den ud efter 10 minutter.
Anne Kirstine Jacobsen
Hej.
Hvor meget kalvefond skal der ved.?
Hilsen Anne.
Guffeliguf.dk
Hej Anne
Tilsæt et par deciliter kalvefond. Den kan også godt tåle tre deciliter. Har du ikke kalvefond, kan du sagtens bruge en almindelig bouillon.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Helle
Hej . Jeg har lige lavet den ret med spidskål og oksekød . Ville høre om den er fryse egnet. På forhånd tak.
Guffeliguf.dk
Hej Helle
Tak for det. Ja, hakket oksekød med spidskål kan sagtens fryses ned. Varmes evt. op i mikrobølgeovnen.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Marianne
Super god ret, der var en dejlig smag i. Som tilbehør lavede jeg jeres karmaliseret kartofler det var bare helt perfekt sammen.
Har prøvet flere af jeres retter her inde, kan bare sige ????????
Vh
Marianne
Vivi M Larsen
Hej Holger
Jeg prøver at sænke temperaturen næste gang. Det smagte trods alt rigtig godt.
Tak for hurtigt svar 🙂
Guffeliguf.dk
Selv tak, Vivi. Og godt du skrev, så andre også lige er opmærksom 🙂
Det er jo madlavning, så både råvarer og ovne kan variere lidt.
Men smagen er super god - og jeg er glad for du er tilfreds.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Vivi M Larsen
Jeg har lavet denne ret i dag. Jeg tror der er en fejl i ovntemperaturen 90 grader og/eller stegetiden, 40 minutter.
Det øverste lag var næsten sort allerede efter 20 minutter?
Guffeliguf.dk
Hej Vivi
Dejligt du skriver med din tilbagemelding. Nej, det burde der ikke være. Jeg har lavet den på præcist denne måde mange gange. Men vend gerne kålen nogle gange undervejs. Det skal dog siges, at der kan være forskel på hårdt en ovn varmer, og du har måske en af de varmeglade ovne 🙂
For både temperatur og tid plejer at passe ret godt.
Prøv evt. næste gang at lave retten ved lidt lavere temperatur.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.