Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 250 gram gulerødder revne
- 250 gram spidskål fintsnittet
- muskatnød revet
- 400 gram hakket oksekød med 10 procent fedt
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- Lidt cayennepeber pas med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 0,5 teske stødt spidskommen
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 dusk persille
- 3 deciliter kalvefond eller hønsebouillon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gulerødder rives og spidskålen snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu det hakkede oksekød grundigt.
- Hak rødløg og hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom cayennepeber, spidskommen, paprika og oregano ved, og steg det hele et par minutter.
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også grofthakket persille, et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Du er måske også interesseret i opskriften på slagterens frikadeller eller den bedste æggekage.
PAS PÅ - jeg kom desværre til at spolere retten. Jeg tilsatte nemlig 2 x 180 ml økologiske kalvefond fra Änglemark. Der står intet på forsiden af flasken så jeg fattede ikke mistanke. Men efterfølgen de læste jeg, at 180 ml kalvefond svarer til 7,5 liter kalvefond. Og 2x giver altså 15 liter-ækvivalente, selvom det blot var 2 x 180 ml. ØV-ØV.
Hej Kim
Jeg elsker spidskål, så det gør jeg 🙂
Og du kan uden problemer skifte spidskålen ud med hvidkål 1:1.
Det er bla. fordi jeg synes spidskål er lidt nemmere at håndtere.
De bedste hilsner
Holger
Du anvender som regel spidskål i retterne. Ville jeg kunne skifte det ud med alm hvidkål?
Hej Mads
Mange tak for din tilbagemelding, og den tjekker jeg lige igennem. Har du anvendt printknappen øverst i opskriften?
Jeg løber det lige igennem, for der skal selvfølgelig ikke printes mere end nødvendigt 🙂
Atter en gang tak.
De bedste hilsner
Holger
Hej,
Lækker ret uden tvivl.
I forhold til jeres ‘udskriv opskrift’ funktion så bør i få den ændret så den kun udskriver opskriften.
Jeg fik udskrevet 8 A4 sider med skrift på begge sider - ikke så hensigtsmæssigt i disse tider!
Hilsen
Mads
Hej Elinor
Fantastisk - det er jeg glad for at høre 🙂
Det med portionsstørrelser er altid svært, men kom lidt mere i næste gang. Der skal jo altid være nok 🙂
Alt det bedste
Holger
Det smagte fantastisk. Jeg lavede dobbelt portion til 7 voksne og en 1 årig. Der var lige lidt nok.
Men det er helt sikkert ikke sidste gang vi har fået det. Fantastisk hjemmeside.
Jeg har lavet retten flere gange,og har valgt at tilsætte pastapenne,og drysse med revet ost.Det smager rigtigt godt,og mætter godt.
Persille og genopvarmning!!!
Der lyder lækkert. Hvorfor skal det egentlig i oven.? Er retten ikke allerede klar efter stegning på panden? Jeg laver nogen gang stegt spidskål og det tager jo ikke lang tid og smager fantastisk.
Fantastisk ret - og børnene elsker den. Vi får altid tortilla pandekager til og en creme fraiche dressing til af salt og peber, hvidløg, citron, spidskommen og oregano. Uhmmm
Tak for det, Trine - det lyder sørme også lækkert 🙂
Godt nytår - de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Herhjemme er vi rigtig glade for bønner, så retten fik en dåse kidneybønner, hvilket fungerede virkelig fint!
Hej Karin
Den er skam lige her: https://madensverden.dk/lasagne-spidskaal/
🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Åh, hvor gemmer opskriften sig?? Lasagne med spidskål ???? Hjææælp ????
Dejligt at høre, Katrine, og tak for tilbagemeldingen 🙂
Godt tip med parmesan - hermed givet videre.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Fantastisk ret 🙂 Måske en ny familie-favorit hos os.
Synes ikke den behøver helt 40 min.
Tak for en god opskrift 🙂
Vi dryssede parmesan over.... det var godt.
Hej Elin
Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Det er også en dejlig ret, som både er god til hverdag og gæster.
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Den smagte fantastisk godt. Havde lavet dobbelt portion så der var til fryseren. Godt det samme, for vi fik gæster, som også var meget begejstrede. Bagte den kun 25 min., hvilket var perfekt, selv om jeg havde vendt den rundt et par gange.serverede tomatsalat og ris til. Stor succes!
Jeg har lavet denne ret i dag. Smagen er fantastisk. Men jeg tog den ud efter blot 20 minutter. Jeg synes, kødet bliver alt for tørt og spidskålen for blød. Næste gang ville jeg nok vælge at tage den ud efter 10 minutter.
Hej Helle
Tak for det. Ja, hakket oksekød med spidskål kan sagtens fryses ned. Varmes evt. op i mikrobølgeovnen.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hej Anne
Tilsæt et par deciliter kalvefond. Den kan også godt tåle tre deciliter. Har du ikke kalvefond, kan du sagtens bruge en almindelig bouillon.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hej.
Hvor meget kalvefond skal der ved.?
Hilsen Anne.
Hej . Jeg har lige lavet den ret med spidskål og oksekød . Ville høre om den er fryse egnet. På forhånd tak.
Super god ret, der var en dejlig smag i. Som tilbehør lavede jeg jeres karmaliseret kartofler det var bare helt perfekt sammen.
Har prøvet flere af jeres retter her inde, kan bare sige ????????
Vh
Marianne
Selv tak, Vivi. Og godt du skrev, så andre også lige er opmærksom 🙂
Det er jo madlavning, så både råvarer og ovne kan variere lidt.
Men smagen er super god - og jeg er glad for du er tilfreds.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hej Holger
Jeg prøver at sænke temperaturen næste gang. Det smagte trods alt rigtig godt.
Tak for hurtigt svar 🙂
Hej Vivi
Dejligt du skriver med din tilbagemelding. Nej, det burde der ikke være. Jeg har lavet den på præcist denne måde mange gange. Men vend gerne kålen nogle gange undervejs. Det skal dog siges, at der kan være forskel på hårdt en ovn varmer, og du har måske en af de varmeglade ovne 🙂
For både temperatur og tid plejer at passe ret godt.
Prøv evt. næste gang at lave retten ved lidt lavere temperatur.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Jeg har lavet denne ret i dag. Jeg tror der er en fejl i ovntemperaturen 90 grader og/eller stegetiden, 40 minutter.
Det øverste lag var næsten sort allerede efter 20 minutter?