• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fyldt spidskål med oksekød

Fyldt spidskål med oksekød

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
4.8 fra 145 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 4. juli 2023

Fyldt spidskål med oksekød er en virkelig lækker ret til aftensmad, og den smager himmelsk godt.

Du laver retten ved at udhule halve spidskål, hvorefter "indmaden" fra spidskålen hakkes og koges med i den fantastiske kødsovs.

Kødsovsen er skøn og krydret med paprika og karry, men uden at være for stærk. Så den er absolut en vidunderlig familieret.

Fyldt spidskål kan nydes med kogte ris, og mens kål og oksekødsfyld er i ovnen, kan du klare oprydning og opvask.

Indhold
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Spidskålsgryde
  • Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
  • Lasagne med spidskål
  • Indianergryde - nem gryderet
  • Kål i fad med ris og porrer
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fyldt spidskål med oksekød

4.75 fra 145 stemmer
Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 443
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spidskål - delt i halve
Kødsovs
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 squash - skåret i små tern
  • spidskål - indmad fra de fire halve spidskål
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. De to spidskål halveres, men lad stokken blive på, da den holder kålen sammen.
  2. Tag "indmaden" ud af hver halve spidskål, som du kan se på fotoet her. Pas med ikke at tage for meget af kålen ud, men der skal også være plads til kødsovsen.
    udhulede spidskål
  3. Indmaden fra kålen snittes fint. Du skal ikke bruge det hele, men blot 2-3 håndfulde.
  4. Varm en stor pande op og brun det hakkede oksekød i lidt olie. Tilsæt også løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter.
  5. Tilsæt så squash, spidskål, paprika og karry, og svits det med et minuts tid under omrøring.
  6. Herefter kommes de hakkede tomater i sammen med vand, en bouillonterning og tomatpasta. Koges op.
  7. Lad din kødsovs til fyldt spidskål simre ca. 10-15 minutter, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  9. Læg de halve spidskål i et ildfast fad. Det bedste er hvis du lægger dem i et fad, hvor de halverede spidskål kan støtte hinanden. Som du kan se på billederne.
  10. Fyld derefter kødsovs i hver halve spidskål - deraf navnet fyldt spidskål med oksekød.
  11. De lækre spidskål med oksekødsfyld bages nu ca. 25 minutter i ovnen, hvorefter de er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 443kcalKulhydrater: 45gProtein: 25gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1129mgKalium: 1967mgKostfibre: 14gSukker: 6gVitamin A: 10742IUVitamin C: 228mgCalcium: 325mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Fyldt spidskål serveres straks, men pas på, da kødsovsen er rygende varm.

Serveres i øvrigt med kogte ris, som du kan lave mens spidskålen er i ovnen.

Flere inspirerende opskrifter:

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Spidskålsgryde

4.6 fra 90 stemmer
Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Gå til opskrift
spidskålsgryde

Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler

4.7 fra 136 stemmer
Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for alt i et fad med oksekød og spidskål

Lasagne med spidskål

4.7 fra 16 stemmer
Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.
Gå til opskrift
lasagne med spidskål

Indianergryde - nem gryderet

4.7 fra 107 stemmer
Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.
Gå til opskrift
billederesultat for indianergryde

Kål i fad med ris og porrer

4.6 fra 25 stemmer
Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.
Gå til opskrift
billede med kål i fad

FAQ

Kan man fryse hakket oksekød med spidskål?

Du kan sagtens fryse rester af retten ned. Kommes i tæt beholder, og resterne kan varmes op i gryde, ovn eller mikroovn.

Kan jeg erstatte hakket oksekød med andet kød?

Du kan lave en lettere udgave af retten ved at skifte det hakkede oksekød ud med eks. hakket kylling eller hakket svinekød. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Hvad kan jeg bruge i stedet for spidskål?

Spidskål kan erstattes med samme mængde hvidkål. Det ændrer heller ikke på fremgangsmåden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Grosen

    juli 28, 2023 at 12:20 pm

    Kan det også laves i airfryer.

    Svar
  2. Jane Vestrup

    juli 12, 2023 at 7:27 pm

    Hej.
    Hvorfor kan man ikke udskrive dine opskrifter?
    Venlig hilsen
    Jane Vestrup

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 13, 2023 at 7:12 pm

      Hej Jane
      Er du logget ind? Så burde det virke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Manja Jurkowsky

    januar 04, 2023 at 9:05 pm

    Kære Holger
    Tak for dine fantastiske dejlige opskrifter.
    Ang. fyldt spidskål.....har prøvet, men kan simpelt hen ikke udhule spidskålen. Hvordan gør du?
    Godt nytår
    Kærligst
    Manja

    Svar
  4. Vibeke Raaschou

    februar 01, 2022 at 7:52 pm

    Undskyld, den forrige var en fejl ☺️
    Men, min kommentar til de fyldte spidskål skulle være den, at jeg er enig med en tidligere bruger i at det ikke passer med tiden. Lidt væde i bunden af fadet hjalp lidt, men ikke nok ... selv efter 45 min. Måske kunne lidt olie på skærefladen osse gøre underværker. Men fyldet .... rigtig fint.

    Svar
  5. Ann Andersen

    august 03, 2021 at 7:17 pm

    Venter på at komme retten i ovnen. Nede i opskriften står at man skal tilsætte hvidløg, men på indgridienslisten står der ikke noget om hvidløg, kom dog alligevel noget i. Har valgt at spise det uden ris.

    Svar
  6. Alex Roar Nielsen

    august 01, 2021 at 6:34 pm

    Kålen er ikke mør nok efter 25 min.
    Jeg gav den yderligere 10 min.
    Det var ikke nok
    Fyldet var bare velsmagende.
    Hvad syntes andre.

    Svar
  7. Herdis Nielsen

    april 15, 2021 at 1:17 pm

    Der skal væde i fadet med kålen. Den bliver meget tør under stegning/bagning i movnen.

    Svar
    • rita nittebjerg

      juli 04, 2023 at 10:21 am

      Tænker det må være super lige at give den en tur i gryden til glasering ligesom brunkål. Jeg vil tage hele spidskålen og halvere den bagefter.

      Svar
  8. Louise

    april 15, 2021 at 12:36 pm

    Hvor mange grader skal ovnen stå på?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 15, 2021 at 1:01 pm

      Hej Louise
      Det er 200 grader varmluft - står som punkt 8 i opskriften 🙂
      Rigtig god fornøjelse - fyldt spidskål er en skøn opskrift.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required