Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Fyldt spidskål med oksekød er en virkelig lækker ret til aftensmad, og den smager himmelsk godt.
Du laver retten ved at udhule halve spidskål, hvorefter "indmaden" fra spidskålen hakkes og koges med i den fantastiske kødsovs.
Kødsovsen er skøn og krydret med paprika og karry, men uden at være for stærk. Så den er absolut en vidunderlig familieret.
Se også: Hakket oksekød og spidskål i ovn
Fyldt spidskål kan nydes med kogte ris, og mens kål og oksekødsfyld er i ovnen, kan du klare oprydning og opvask.
Opskrift på fyldt spidskål
Fyldt spidskål med oksekød
Ingredienser
- 2 spidskål - delt i halve
Kødsovs
- 400 gram hakket oksekød
- 1 stort rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 squash - skåret i små tern
- spidskål - indmad fra de fire halve spidskål
- 3 teskefulde paprika
- 1 teskefuld karry
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- De to spidskål halveres, men lad stokken blive på, da den holder kålen sammen.
- Tag "indmaden" ud af hver halve spidskål, som du kan se på fotoet her. Pas med ikke at tage for meget af kålen ud, men der skal også være plads til kødsovsen.
- Indmaden fra kålen snittes fint. Du skal ikke bruge det hele, men blot 2-3 håndfulde.
- Varm en stor pande op og brun det hakkede oksekød i lidt olie. Tilsæt også løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter.
- Tilsæt så squash, spidskål, paprika og karry, og svits det med et minuts tid under omrøring.
- Herefter kommes de hakkede tomater i sammen med vand, en bouillonterning og tomatpasta. Koges op.
- Lad din kødsovs til fyldt spidskål simre ca. 10-15 minutter, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg de halve spidskål i et ildfast fad. Det bedste er hvis du lægger dem i et fad, hvor de halverede spidskål kan støtte hinanden. Som du kan se på billederne.
- Fyld derefter kødsovs i hver halve spidskål - deraf navnet fyldt spidskål med oksekød.
- De lækre spidskål med oksekødsfyld bages nu ca. 25 minutter i ovnen, hvorefter de er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Fyldt spidskål serveres straks, men pas på, da kødsovsen er rygende varm.
Serveres i øvrigt med kogte ris, som du kan lave mens spidskålen er i ovnen.
Kaj Grosen
Kan det også laves i airfryer.
Jane Vestrup
Hej.
Hvorfor kan man ikke udskrive dine opskrifter?
Venlig hilsen
Jane Vestrup
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Er du logget ind? Så burde det virke 🙂
Alt det bedste
Holger
Manja Jurkowsky
Kære Holger
Tak for dine fantastiske dejlige opskrifter.
Ang. fyldt spidskål.....har prøvet, men kan simpelt hen ikke udhule spidskålen. Hvordan gør du?
Godt nytår
Kærligst
Manja
Vibeke Raaschou
Undskyld, den forrige var en fejl ☺️
Men, min kommentar til de fyldte spidskål skulle være den, at jeg er enig med en tidligere bruger i at det ikke passer med tiden. Lidt væde i bunden af fadet hjalp lidt, men ikke nok ... selv efter 45 min. Måske kunne lidt olie på skærefladen osse gøre underværker. Men fyldet .... rigtig fint.
Ann Andersen
Venter på at komme retten i ovnen. Nede i opskriften står at man skal tilsætte hvidløg, men på indgridienslisten står der ikke noget om hvidløg, kom dog alligevel noget i. Har valgt at spise det uden ris.
Alex Roar Nielsen
Kålen er ikke mør nok efter 25 min.
Jeg gav den yderligere 10 min.
Det var ikke nok
Fyldet var bare velsmagende.
Hvad syntes andre.
Herdis Nielsen
Der skal væde i fadet med kålen. Den bliver meget tør under stegning/bagning i movnen.
rita nittebjerg
Tænker det må være super lige at give den en tur i gryden til glasering ligesom brunkål. Jeg vil tage hele spidskålen og halvere den bagefter.
Louise
Hvor mange grader skal ovnen stå på?
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Det er 200 grader varmluft - står som punkt 8 i opskriften 🙂
Rigtig god fornøjelse - fyldt spidskål er en skøn opskrift.
Alt det bedste
Holger