• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kål i fad med ris og porrer

Kål i fad med ris og porrer

billede med kål i fad
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
409
SHARES
FacebookMessenger409PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 7. september 2023

Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.

Kål i fad er en dejlig og lækker ret på travle hverdage, fordi hele retten samles i et fad.

Ingredienserne svitses af, og steges i fad i ovnen i cirka 40 minutter.

Retten laves med hakket oksekød, og jeg vil anbefale at du bruger kød med en fedtprocent på ca. 10. Så er kødet hverken for fedtholdigt eller for tørt.

Det kan i øvrigt erstattes med hakket kylling.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kål i fad

billede med kål i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kål i fad med ris og porrer

4.64 fra 25 stemmer
Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 2 porrer - fintsnittet
  • 0,5 spidskål - fintsnittet
  • 3 gulerødder - revne
  • 6 dl kalvefond
  • 3 dl ris - gerne med lidt vilde ris i
  • timian
  • oregano
  • 1 bundt persille - hakkes
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge ris som anvist på pakken i letsaltet vand. Mens risene koges, kan du nå at lave resten klar.
  2. Oksekød brunes på en varm pande sammen med paprika og lidt spidskommen, og hældes i et ildfast fad.
  3. Porrer snittes fint og svitses et minut i lidt olie, og kommes i fadet. Porrerne skal ikke tage farve, men blot steges let møre.
  4. Gulerødder rives på den grove side af rivejernet, mens spidskål snittes fint. Begge dele svitses ligeledes på panden og hældes i fadet.
  5. De kogte ris kommes ved sammen med kalvefond, timian og oregano, det hele vendes forsigtigt sammen.
  6. Steg din kål i fad i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor retten skal have cirka 35-40 minutter. Halvvejs vender du det rundt, og steger færdig.
  7. Til sidst vendes hakkes persille i, og retten smages til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kål i fad er relativ mild i smagen, men du kan jo skrue op for krydderierne.

Blandt andet kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili.

Du kan også anvende lidt mere spidskommen, men alt er jo efter din egen smag.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksekød med kål, karry og gulerødder (nem opskrift)
  • Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
  • Spidskål med parmaskinke i ovn (nemt tilbehør)
  • Kål med kød (krydret fars i pakker med spidskål)
  • Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla Rasmussen

    november 11, 2023 at 1:32 pm

    kan kalvefond skiftes ud med fx oksebouillon i samme mængde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2023 at 5:07 pm

      Hej Camilla
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda Krintel

    september 07, 2023 at 4:05 pm

    Hvorfor skal ris koges først. Kan man ikke komme dem rå im når de nu skal have 30 min i ovn ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 07, 2023 at 5:02 pm

      Hej Linda
      Jo da, det kan du sagtens - men husk at tilføre ekstra væske, da de jo suger en del 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required