Opskrift på kål i fad er lækker mad med spidskål, porrer, hakket oksekød, gulerødder og gode krydderier. Nem aftensmad som alle kan lide.
Kål i fad er en dejlig og lækker ret på travle hverdage, fordi hele retten samles i et fad.
Ingredienserne svitses af, og steges i fad i ovnen i cirka 40 minutter.
Retten laves med hakket oksekød, og jeg vil anbefale at du bruger kød med en fedtprocent på ca. 10. Så er kødet hverken for fedtholdigt eller for tørt.
Det kan i øvrigt erstattes med hakket kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kål i fad
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød
- 2 teskefulde paprika
- 0,5 teske spidskommen
- 2 porrer fintsnittet
- 0,5 spidskål fintsnittet
- 3 gulerødder revne
- 6 deciliter kalvefond
- 3 deciliter ris gerne med lidt vilde ris i
- timian
- oregano
- 1 bundt persille hakkes
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at koge ris som anvist på pakken i letsaltet vand. Mens risene koges, kan du nå at lave resten klar.
- Oksekød brunes på en varm pande sammen med paprika og lidt spidskommen, og hældes i et ildfast fad.
- Porrer snittes fint og svitses et minut i lidt olie, og kommes i fadet. Porrerne skal ikke tage farve, men blot steges let møre.
- Gulerødder rives på den grove side af rivejernet, mens spidskål snittes fint. Begge dele svitses ligeledes på panden og hældes i fadet.
- De kogte ris kommes ved sammen med kalvefond, timian og oregano, det hele vendes forsigtigt sammen.
- Steg din kål i fad i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor retten skal have cirka 35-40 minutter. Halvvejs vender du det rundt, og steger færdig.
- Til sidst vendes hakkes persille i, og retten smages til med salt og peber.
Næringsindhold
Tips
Kål i fad er relativ mild i smagen, men du kan jo skrue op for krydderierne.
Blandt andet kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili.
Du kan også anvende lidt mere spidskommen, men alt er jo efter din egen smag.
Se også mine opskrifter på: