Kål med kød laves ved at pakke en krydret fars ind i blade fra spidskål, hvorefter pakkerne koges i vandet fra kålen, inden de brunes af på panden og serveres.
Kål med kød: Dette er min opskrift på kål med kød, og jeg håber du kan lide retten. Jeg vil blive glad for din anmeldelse af opskriften, hvor du længere nede på siden kan give den fra 1-5 stjerner. Del også gerne din opskrift eller erfaringer med tilberedning af retten. på forhånd tak.
Kål med kød er en lidt anden udgave af de traditionelle hvidkålsrouletter eller kåldolmere, og her er kødpakkerne lavet med spidskål.
Det er en dejlig ret, som smager super godt. Som du kan se længere nede, vil jeg anbefale du serverer kålpakkerne med dampede gulerødder, men kartofler er selvfølgelig en god mulighed.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kål med kød
400 gram hakket svinekød
2 strøgne teskefulde groft salt
1 finthakket løg
1 æg
1 deciliter rasp
2 deciliter mælk
En halv teskefuld allehånde
Friskkværnet peber
1 spidskål
1 bouillonterning
Til sovsen anvendes
2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
4 deciliter kogevand fra kålen
Salt og friskkværnet peber
Madkulør
Eventelt lidt fløde
Sådan laver du kål med kød
- Læg spidskålen i en stor gryde, og fyld gryden halvt op med vand. Tilsæt også en bouillonterning, og kog nu spidskålen ved forsigtig varme i cirka 10 minutter.
- Tag den kogte spidskål op og lad den dampe af. Sørg for at hælde al vandet af kålen tilbage i gryden inden du tager den op - den kan gemme på en ret stor mængde vand. lad kogevandet stå i gryden.
- Kød røres sammen med de øvrige ingredienser til farsen, så du får en let og lind fars. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk, for det kan være forskelligt hvor meget en fars trækker af væske.
- Tag et blad forsigtigt af spidskålen og læg det på et skærebræt. Kom et par spiseskefulde fars på, og luk det sammen som en lille pakke. Kålen skal helst lukke tæt om kødet.
- Bind et stykke bomuldssnor omkring - som du gør med julegaven, og læg til side. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al farsen.
- Kog kogevandet fra kølen op, og kog nu dine kål med kød pakker i cirka 20 minutter, hvor de simrer i gryden.
- Fisk forsigtigt pakkerne op, og steg dem cirka tre minutter på en pande med lidt smør og olie, så de får lidt farve.
- Sovsen laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og derefter piske kogevand fra spidskålen i indtil du har den rette konsistens. En smule fløde skader heller ikke. Kom lidt madkulør i, og smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give sovsen endnu mere smag med lidt engelsk sauce, gastrik, ribsgele eller mere fond. Brug hvad du har i skabet. Lad sovsen koge igennem i fem minutter for at smage smagen af mel.
Kål med kød serveres sammen med dampede gulerødder og frisk persille.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Kål med kød
Farsen var supergo, men brød os ikke om smagen på spidskål. Vil lave igen, men med hvidkål.
Ellers fantastiske dejlige opskrifter som jeg bruger rigtig meget. Har abonnement. Jeg var kørt fast i de samme opskrifter gang på gang, da jeg for et par pr siden fik øje på dine skønne opskrifter. Så dejligt med ny inspiration