Dampede gulerødder er en nem og lækker metode til tilberedning af rødderne, og med denne metode får du det bedste frem i gulerødderne.
Dampede gulerødder er sunde og dejlige som tilbehør til retter med kød, og så er gulerødderne altså utrolig nemme at tilberede på denne måde.
De flækkes på langs og dampes derefter i lidt olivenolie og vand, og de bliver altså bare helt perfekte.
Du kan med fordel vende gulerødderne lidt rundt et par gange undervejs i tilberedningen.
Opskriften er til fire personer.
Til dampede gulerødder skal du bruge:
500 gram gulerødder
2 spiseskefulde olivenolie
1 deciliter vand
Groft salt
Evt. lidt frisk timian
Sådan laver du dampede gulerødder:
- Gulerødderne skrubbes og vaskes grundigt, men de skal ikke skrælles. Jeg synes gulerødderne mister noget af den fine smag når de skrælles, så lad være med det.
- Del gulerødderne i halve på den lange led, og læg dem i en varm og stor sauterpande eller gryde. Jeg synes dog de bliver bedst i en stor pande, hvor du kan lægge låg på.
- Kom lidt olivenolie over sammen med lidt vand og groft salt. Du kan også tilsætte lidt frisk timian, men dette er ikke nødvendigt.
- Læg låget på og steg nu gulerødderne ved middel varme i cirka 8-10 minutter, så de er næsten møre, men ikke udkogte. Nu er væden næsten også kogt væk, og ellers kan du fjerne låget de sidste par minutter af tilberedningstiden.
- Vil du have de dampede gulerødder mere rå, ja så skal du blot tage dem af lidt før. Prik eventuelt i dem med en kødnål eller gaffel.
Med denne metode får du lækre gulerødder med masser af smag. Husk at dryppe den tilbageværende væske i panden over gulerødderne ved anretningen, for her er der mere smag at hente.
Flere artikler til dig:
-> SE OGSÅ opskrift på flødekartofler med porrer og hvidløg
-> SE OGSÅ opskriften på gulerodskage i bradepande
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Dampede gulerødder
Stem her
( stemmer)
Anette
Dejlig måde at få “kogte” gulerødder. Brugte en stilk timian. Tror den skal hakkes istedet for at give mere smag.