Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.
Ovnbagt spidskål med skinke er nem at lave, og smager super godt som tilbehør til retter med enten kylling, fisk eller andet kød.
I denne opskrift har jeg anvendt en parmaskinke, men du kan også bruge en serranoskinke. Begge skinker er gode til den bagte kål.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke
Ovnbagt spidskål med skinke
Ingredienser
- 1 stor spidskål
- 4 skiver skinke - parmaskinke eller serranoskinke
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt - gerne flagesalt
Sådan gør du
- Fjern eventuelt det eller de yderste blade på spidskålen, og skær den derefter i kvarte stykker.
- Skær den tykkeste del af stokken fra, som du måske kan se på billedet. Stokken er for træg at spise, og det er nemmest at fjerne den før tilberedningen i ovnen.
- Vikl et stykke skinke om hvert kvarte stykke spidskål, og læg dem i et ildfast fad.
- Hæld lidt olivenolie over hvert stykke, og krydr med en lille smule salt.
- Dæk fadet til med sølvpapir, og bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor en lækker ovnbagt spidskål med skinke skal have 20 minutter.
- Jeg kan godt lide at spidskålen får lidt farve, og derfor hiver jeg sølvpapiret af efter 15 minutter, og lader den bage færdig de sidste fem minutter uden at være overdækket. Det er dog ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du ønsker en ovnbagt spidskål med skinke helt mør og gennembagt, kan du give den lidt ekstra tid.
Jeg foretrækker dog, at der er en smule bid i kålen. Serveres som lækkert tilbehør til mange retter.
Se også mine populære opskrifter på:
Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
Jette Jensen
Kan man også gøre det med bacon?