Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Dette er min bedste opskrift på stuvet spidskål, som jeg mener den skal laves. Jeg håber du er enig, og at du kan lide opskriften. Du må meget gerne vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner længere nede, og også gerne skrive en kommentar, hvis du har noget at tilføje. På forhånd tak.
Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.
Spidskålen er rigtig god at stuve, og det passer super godt til frikadeller og en medisterpølse.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på stuvet spidskål
Stuvet spidskål - opskrift på spidskål i hvid sovs
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at fjerne det yderste blad på spidskålen.
- Snit derefter kålen fint fra spidsen og ned stokken. Stop når stokken bliver for kraftig, da den ikke er så rar at spise i stuvet spidskål.
- Snit eventuelt kålen uden om stokken, og tag det med.
- Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i to minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
- Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål to deciliter kogevand af, og sæt klar.
- Smelt så smørret i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt melet. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist de to deciliter kålvand ud i jævningen.
- Derefter pisker du mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Du skal sikkert bruge alle tre deciliter mælk, men vurdér det lige selv, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så mellem to og tre deciliter mælk.
- Lad sovsen småkoge i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
- Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt citronsaft.
- Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.
Tips
Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller.
Relaterede opskrifter er på stuvet spinat og stuvet hvidkål.
Kære Inger-Margrethe
Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.
Med de bedste hilsner
Holger